Nezaboravan dan za crikveničke mališane u karlovačkom hostelu

Dan otvorenih vrata u Hostelu Karlovac privukao oko 500 mališana i njihovih roditelja

VIŠE IZ RUBRIKE

    U organizaciji Grada Crikvenice i društva Naša djeca, a pod pokroviteljstvom karlovačkog hostela u Selcu mališani Crikveničkih vrtića i osnovnih škola proveli su kako sami kažu nezaboravan i najbolji dan u životu. U sklopu Dječjeg tjedna na sportskim terenima i prostoru Hostela Karlovac održan je Dan otvorenih vrata koji je privukao preko 500 mališana i njihovih roditelja.

    -Posebno se zahvaljujemo Gradu Karlovcu i direktoru Hostela Dariu Smojveru koji je bio glavni inicijator i pokretač cijele ideje da našim mališanima i školarcima omogućimo ovakav dan koji će im zasigurno ostati u nezaboravnom sjećanju, rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvenu djelatnost i lokalnu samoupravu Jasminka Citković.

    A prostor i kapaciteti kojima raspolaže karlovački hostel pokazao se kao pun pogodak. Mališanima su tako na raspolaganju bili razni sportski poligoni, ljudski stolni nogomet, umjetna stijena i mogli su se na licu mjesta upoznati sa osnovama jedriličarstva, ribarenja, košarke, nogometa, rukometa i ostalih sportova. Također su im na raspolaganju stajali  vatrogasci i policija sa svojom zanimljivom opremom. U jednom trenutku kapacitet hostela činio se pretijesnim za sve zainteresirane. Uz Hostel Karlovac na Dječjem danu sa svojim programima predstavili su se i karlovački spasitelji te članovi Udruge Osmica.

    -Ovim zajedničkim projektom potvrdili smo odličnu suradnju Karlovca i Crikvenice, a i našu želju da sudjelujemo u svim važnim događanjima za lokalnu zajednicu. Moram priznati da sam i sam više nego ugodno iznenađenom odazivom koji je premašio sva naša očekivanja, ali to je samo još jedan dokaz da se one najmlađe i njihove roditelje može izvući iz njihovih domova ako se ponude prave ideje, kazao je direktor hostela Dario Smojver.