Potpiši prisegu poželjnog ponašanja u prometu

Dan bez poginulih u prometu na europskim cestama - samo u Hrvatskoj u osam mjeseci poginulo 215 osoba

VIŠE IZ RUBRIKE

  U osam mjeseci ove godine u Hrvatskoj prometnim nesrećama 215 osoba je poginulo, a 1,868 je bilo teško ozlijeđeno. Na EDWARD dan 2017. godine u Hrvatskoj poginula je jedna osoba.

  Hrvatska je zajedno s drugim europskim zemljama, članica Europske mreže prometne policije tzv. TISPOL - mreže koja je 2016. godine pokrenula preventivni projekt EDWARD - (European Day Without A Road Death)

  Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

  Svrha ovog projekta je da svi sudionici u prometu kritički promisle makar i na par minuta o rizicima s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu. Ove godine, projekt će se provesti u srijedu, 19. rujna.

  Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, pozivao je sve da se uključe u projekt.

  Podržimo svi projekt Edward potpisivanjem PRISEGE poželjnog ponašanja u prometu i budimo dio dijaloga na društvenoj mreži Twitter preko #ProjectEDWARD.

  Projekt Edward započeo je 2016. godine, sudjelovala je 31 država i na dan održavanja akcije zabilježene su 43 smrtno stradale osobe što je za 39% manje nego 2015. godine. Prisegu je potpisalo više od 103 tisuće osoba a kampanje na društvenim mrežama vidjelo je preko 19 milijuna ljudi. Sljedeće, 2017. godine, akciji se pridružila 31 država a u 16 država nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj. Broj twittova prešao je brojku od 25 milijuna.