Petračić: "Hvalite svoje direktore kao Ćiro Blažević "dobar si sine", a onda im date otkaz

Damir Mandić: "U pitanju je sigurnost kod mosta u Hrnetiću, a o sigurnosti ne raspravljam"

VIŠE IZ RUBRIKE

  U velikoj vijećnici Grada Karlovca održava se 17. sjednica karlovačkog Gradskog vijeća. Održan je aktualni sat, a pitanja je postavilo jedanaest vijećnika. Gradski vijećnik Dubravko Stavljenić iz HDZ-a postavio je pitanje vezano uz izgradnju brze ceste prema Cerovcu Vukmanićkom. Na pitanje je odgovorio zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak.

  -Imali smo jučer sastanak u Hrvatskim vodama, na kojem je razriješen čvor između Hrvatskih voda i Hrvatskih cesta. Razdvojene su lokacijske dozvole za izgradnju nasipa u Mostanju i za izgradnju brze ceste do Cerovca Vukmanićkog. Dobivene su obje lokacijske dozvole i oba projekta mogu se realizirati odvojeno. Iduće godine gradit će se nasip u Mostanju. U tijeku je ishođenje građevinske dozvole za brzu cestu i slijedi natječaj za izgradnju. Odustalo se od izgradnje ceste u etapama i bit će to cjelokupan zahvat od mosta do Cerovca Vukmanićkog, kazao je Mrzljak.

  Gradski vijećnik Dubravko Golubić iz SDP-a postavio je pitanje vezano uz sudbinu mosta na Kupi između Velike Jelse i Hrnetića.

  -Krivo mi je što se priča oko mosta zakomplicirala. Radi se o sigurnosti. Prošle godine u Gradsku upravu došla je prijava da su se limene ploče na mostu podignule i da to predstavlja opasnost. Tada sam sazvao vijeća mjesnih odbora Velika Jelsa i Hrnetić i rekao da ću zatvoriti most, ali sam naravno razgovarao i sa stručnjacima. Poslušao sam struku. Činjenica je da na mostu nedostaje 140 od 180 spojnih sredstava, koja čuvaju most. Most ne zadovoljava elemente sigurnosti, a kada je sigurnost u pitanju o tome ne raspravljam. Mi od novog mosta nismo odustali, pokušavamo zatvoriti financijsku konstrukciju. Vidjet ćemo što će se dogoditi do kraja godine. Vlasnik mosta je Hrvatska vojska i mi smo s njima u kontaktu, moramo riješiti pitanje Pokušat ćemo dogovoriti da kod izgradnje mosta Hrvatska vojska razmontira stari most. Nije odbačeno ni podaskavanje mosta, rekao je gradonačelnik Mandić.

  U diskusiju oko mosta uključio se i vijećnik Davor Petračić, koji je kazao da se može most urediti i pustiti u promet, da se mogu napraviti neki zahvati i da se most može i dalje koristiti. Dubravko Golubić iz SDP-a, Marija Bodrožić Zorić i Davor Petračić postavili su pitanja vezana uz kadrovske promjene u gradskim tvrtkama i Gradskoj upravi. Petračić je pitao gradonačelnika kako se zove odabir direktora u Gradskim tvrtkama, Mandić je odgovorio da su to javni natječaji, a vijećnik Petračić je kazao da su to prekomande, a ne javni natječaji. Uz to vijećnik Davor Petračić kazao je Damiru Mandiću da se ponaša kao Ćiro Blažević.

  -Hvalite svoje direktore kao Ćiro Blažević "dobar si sine", a onda im date otkaz, istaknuo je vijećnik Davor Petračić.

  Dubravko Golubić iz SDP-a, konkretno je pitao vezano uz odluku Nadzornog odbora Čistoće da imenuje direktora Tomislava Polića direktorom. Golubić je pitao je li Nadzorni odbor pogodovao Poliću i je li on predao uvjerenje da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. Na pitanje je odgovorio gradonačelnik Damir Mandić.

  -Moram reći da je Tomislav Polić dobro odradio posao u Mladosti. Postoji proces koji je u tijeku. Što se tiče imenovanja Polića direktorom Čistoće, vjerujem da je sve bilo sukladno zakonu, možete dobiti svu dokumentaciju i onda prijaviti, ako mislite da to treba učiniti, rekao je Mandić