Prvi Karlovački

Damir Mandić: “U četvrtak počinje izgradnja obilaznice oko Turnja”

Autor: Branko Obradović

30.06.2020

Izbori

Vlada Andreja Plenkovića odradila je sve ono što je obećala

Član Predsjedništva Gradske organizacije HDZ-a i karlovački gradonačelnik Damir Mandić te predsjednica Gradske organizacije HDZ-a i deveta na listi HDZ-a za 7. izbornu jedinicu Marija Jelkovac održali su danas na Trgu bana Josipa Jelačića konferenciju za novinare. Tema pressice bili su projekti odrađeni na području grada od 2016. do 2020. godine. Gradonačelnik Mandić istaknuo je da je u proteklom razdoblju bila odlična suradnja između Grada Karlovca i Vlade.

-Kada smo 2017. godine došli u Gradsku uprava, na svečanoj sjednici rekao sam da je cilj da strateški projekti Grada Karlovca postanu strateški projekti Vlade i u tome smo uspjeli. 6. prosinca 2018. godine održana je u Karlovcu i tada su već donesene neke smjernice. Od svi projekata tri su najvažnija, prvi je obrana od poplava, drugi izgradnja drugog kolosjeka pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac i izgradnja obilaznice oko Turnja. Sva tri projekta su živa. Vlada Andreja Plenkovića odradila je ono što je obećala, kazao je karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Mandić je istaknuo da će u četvrtak početi radovi na izgradnji obilaznice oko Turnja, a svečano otvorenje radova bit će 10. srpnja.

Što se tiče obilaznice građevinska dozvola sutra postaje pravomoćna, a s Hrvatskim cestama smo usuglasili da radovi počnu u četvrtak. O tome smo obavijestili i Gradsku četvrt Turanj i tamošnju inicijativu. Na molbu ministra Olega Butkovića, a s time sam se i ja složio, svečano otvorenje radova nećemo raditi prije izbora, već 10. srpnja. Ono što je za Grad Karlovac jednako tako važno o moram reći da u tom kontekstu, kada Vlada govori o EU fondovima, mi možemo svjedočiti da su te brojke točne. Mi kao Grad Karlovac uspjeli smo ugovoriti više od 120 milijuna kuna europskih projekata. Većina ih je već gotova, ja bih tu istaknuo Poduzetničku zonu Gornje Mekušje i sve one projekte koji su vezani uz energetsku obnovu. Istaknuo bi i projekte koji su vezani uz socijalni fond, a oni se provode u našim školama i vrtićima, kao i najveći projekt, gdje je potpisan ugovor, a to je naša aglomeracija, rekao je Damir Mandić.

Predsjednica Gradske organizacije HDZ-a Marija Jelkovac kazala je da su u proteklom razdoblju sinergijom nacionalne i lokalne razine realizirani brojni projekti u gradu Karlovcu.

-U cijelom mandatu ove Vlade od 2016. godine u Karlovac je došlo 140 milijuna europskih sredstava s kojima su pokrenuti neki važni infrastrukturni projekti, a to ne bi mogli samostalno. Vidljiva je značajka sinergije nacionalne i lokalne razine. Vlada Andreja Plenkovića pokazala je koliko cijeni lokalnu razinu i pokazala je da ima sluha za lokalnu razinu. Svi projekti vezani su uz bolji život grada i svi projekti utjecali su na gospodarski i turistički razvoj grada Karlovca. Moram reći da je ova Vlada uspjela ugovoriti 95 posto europskih sredstava, a Vlada SDP-a u svom mandatu ugovorila je devet posto, rekla je Marija Jelovac.

Jelkovac je istaknula da u nedjelju ne treba eksperimentirati, već treba glas dati onima koji znaju, a to je HDZ.

-Pozvala bi građane da izađu u nedjelju na birališta, jer izbori su festival demokracije. To je pravo i obveza svih nas, svi smo odgovorni za vlast kakvu ćemo imati. HDZ je pokazao da ima ljude koji znaju i mogu raditi za dobrobit svih nas i da želi nastaviti tim putem. Nemojmo eksperimentirati, već dajmo glas Hrvatskoj demokratskoj zajednici, zaokružimo listu broj 13, kazala je Jelkovac.