Gradonačelnik Mandić održao konferenciju za novinare u povodu tragedije na Turnju

Damir Mandić: "Odgovornost osjećam i kao gradonačelnik i kao čovjek"

VIŠE IZ RUBRIKE

    U povodu teške prometne nesreće, koja se danas dogodila na Turnju, a u kojoj je smrtno stradao učenik četvrtog razreda Osnovne škole Turanj Marko Mihalić, karlovački gradonačelnik Damir Mandić održao je večeras ispred Gradske uprave konferenciju za novinare.

    -S obzirom na ovaj tragičan događaj, pogibiju malog Marka, ja prije svega želim obitelji i prijateljima izraziti onu ljudsku i kršćansku sućut. Znaju da smo s njima, na bilo koji način, na koji možemo u ovom trenutku biti. Isto tako mogu reći da smo u kontaktu s ravnateljicom Osnovne škole Turanj i već sada je pokrenuta cijela procedura da bi se u ponedjeljak u školu uputila jedna psihološka stručna pomoć, jer znamo da je ovo jako stresan događaj za sve učenike, naravno i za nastavnike i za svu djecu. Ono što mogu u ovom trenutku reći vezano za sam događaj, odnosno sve ono što se dogodilo vezano za sigurnost prometa u tom kontekstu, nekako mi je neugodno govoriti o tome svemu što je trebalo odraditi. Odnosno, što mi dosta dugo čekamo da se napravi, kao Grad Karlovac. Potpuno razumijem i ljutnju, pa čak i bijes, i sam to osjećam dijelom, svih stanovnika Turnja. Što se mene tiče, ajmo ove dane biti u mislima s obitelji, sa svima, a idućih dana o tome će se sigurno puno govoriti, kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

    Novinari su ukazali da se zaista predugo čeka na izgradnju obilaznice oko Turnja.

    -O tome bi stvarno, ja kao gradonačelnik, a vjerujem i bivši gradonačelnik, svi mi bi o tome mogli puno reći, što smo mi svih ovih godina čekali da se to stvarno pokrene. U ovom trenutku mogu reći da je Gradska uprava na mjesečnoj razini u kontaktu s Hrvatskim cestama i da tražimo rješenje po tom pitanju. Ne mogu govoriti u ime Hrvatskih cesta, ali ono što je definitivno, brzinom realizacije svega onoga što mi tražimo normalno da nismo zadovoljni. Nažalost, imamo situaciju da se dogodi ovakva tragedija, sada će vjerojatno svi postavljati pitanja zašto nije brže. Odgovornost osjećam i kao gradonačelnik i kao čovjek, rekao je Damir Mandić.