Je li manifestacija na desnoj obali Korane izblijedila?

Cijena piva od 17 kuna na Danima piva za Karlovčane previsoka - Građani ogorčeni

VIŠE IZ RUBRIKE

  Naš stav je od Dana piva napraviti više i privući ljude iz cijele Hrvatske i iz inozemstva. To je naša ambicija. Čini mi se da tu negdje moramo tražiti rješenje. Ozbiljno razmišljamo da Dane piva vratimo u grad, poručio je jučer na otvorenju 32. Dana piva gradonačelnik Damir Mandić.

  Koliko pivska fešta na desnoj obali Korane iz godine u godinu sve više blijedi može se iščitati iz ovih riječi samog gradonačelnika.

  Već viđeni koncept pa i sama činjenica da je Maji Šuput ovo već 19. nastup na Danima piva očito govori da građani vape za promjenom.

  No, čak ni to nije omelo brojne sugrađane da prošetaju Danima piva, a odmah po dolasku uslijedilo je iznenađenje i to nimalo ugodno. Cijena piva od 0,5 litara u plastičnoj čaši ove godine se popela na 17 kuna.

  Ogorčenje visokom cijenom nisu skrivali ni naši sugrađani.

  -Mislim da je to preskupo. Cijena bi trebala biti znatno niža, više ljudi bi došlo i bilo bi puno ljepša. Malo previsoka cijena za naš standard.

  -Čisto neopravdano i bezveze. To nije za narod više, to je otišlo od naroda.

  -17 kuna za pivu je malo previše. Cijena piva bi trebala biti barem 10 kuna.

  -Cijena piva je previsoka, trebala bi biti upola manje.

  -Skupo je, cijena bi trebala biti oko 11 kuna da nije preskupo.

  -Katastrofa. Pogotovo ako su Dani piva, onda bi cijena trebala biti jeftinija s obzirom da se promovira Karlovac i pivo što znači da bi malo trebali spustiti cijenu.

  Nezadovoljstvo visokom cijenom piva građani ne skrivaju, a organizatori cijenu pravdaju besplatnim ulazom na manifestaciju.

  -Cijena piva od 17 kuna je minimalna cijena. Sve ostale manifestacije gdje su koncerti cijena od 0,5 litara pive ide čak i do 20 kuna. Mi nismo pivovara, ne proizvodimo pivu već ju prodajemo. Naprosto, uz sve ovo što je besplatno mi ne možemo bez viših cijena raditi, kaže nam ispred organizatora Anita Tuček.

  Organizatori ističu kako su zadovoljni brojem posjetitelja prvoga dana, no ostaje pitanje koliko su ti isti potrošili. Dok ćete primjerice u centru grada na terasi pivo popiti iz čaše, krigle ili staklene boce za manje novaca nego na Danima piva, gdje bi se slažu se Karlovčani, piva trebala nuditi po promotivnoj cijeni ostaje pitanje vrijedi li piva iz plastike 17 kuna.