Jedan od ciljeva je poticati odrasle da slušaju djecu

Carpe diem u suradnji s OŠ Švarča i Banija provodi projekt „Ti, Ja, Mi“

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga Carpe Diem u partnerstvu s udrugom Turbina i u suradnji s OŠ Švarča i OŠ Banija započinje s provedbom projekta promicanja aktivne participacije djece u lokalnoj zajednici pod nazivom „Ti, Ja, Mi“.

    Projekt „Ti, Ja, Mi“ pilot je projekt kojem je cilj doprinijeti nastanku ravnopravnih odnosa u obitelji, mijenjanju tradicionalnih stavova o mogućnostima djeteta i njegovim obvezama te poticati odrasle da slušaju i čuju djecu.

    - Glavni ciljevi projekta su osnažiti odgojno-obrazovne djelatnike u osnovnim školama za rad u području dječjih prava kroz pružanje novih alata i metoda rada, unaprijediti znanje i ojačati kompetencije roditelja o pravima i obvezama djeteta u obiteljskom domu te u lokalnoj zajednici te informirati javnost o važnosti aktivnog sudjelovanja u društvu i zajednici od ranih dana djetetova obrazovanja, kažu u Carpe diemu.

    Projekt se provodi u okviru aktivnosti „Projekti usmjereni promicanju dječje participacije odnosno njihovom aktivnom sudjelovanju u lokalnoj zajednicom sa ciljevima Nacionalne strategije za prava djece u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. godine“.

    Provoditelj je udruga Carpe Diem, a partner Turbina promjena te suradnici Osnovna škola Švarča Karlovac i Osnovna škola Banija, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.