Za dodatni standard iz gradskog proračuna 1,2 milijuna kuna

Briga Grada Ozlja o učenicima i studentima

VIŠE IZ RUBRIKE

    Za skoro pola milijuna školaraca danas je počela  nova školska godina. Među njima su i oni s područja Grada Ozlja. Tako su za sve osnovnoškolce osigurani besplatni udžbenici i besplatan prijevoz, za srednjoškolcima Grad sufinancira u određenom iznosu prijevoz. Grad će pomoći  i o studentima sa svog područja.

    -Grad Ozalj je osigurao besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce i to na način da je javnu nabavu za udžbenike provela sama škola. Dakle, svi udžbenici i potreban školski pribor sufinancirani su iz gradskih sredstava. Sve spomenuto osigurano je i za one đake koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja , ali idu u škole u susjedne jedinice lokalne samouprave kao što su Mahično, Dubovac i Kamanje. Osim toga Grad pomaže školi tako što financira zaposlenike za produženi boravak, a isto tako i sufinancira prijevoz srednjoškolaca, kaže gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić.

    Grad Ozalj pomoći će i ove godine studentima sa svog područja.

    -U pripremi smo za objavljivanje javnog poziva kojim ćemo ponuditi sufinanciranje karata našim studentima kako bi se vikendom mogli jednostavnije  i lakše vraćati u svoje mjesto boravka te na taj način pomažemo njihovim roditeljima u savladavanju bar dijela financijskih poteškoća. Isto tako Grad Ozalj financira 33 stipendije, što učeničke, što studentske, ističe Lipšinić

    Recimo još da Grad Ozalj za dodatni standard učenika i studenata godišnje iz gradskog proračuna osigurava nešto više od  milijun i 200 tisuća kuna.