Prvi Karlovački

Borošić kandidatkinja za županicu Karlovačke županije

Autor: Ksenija Begović

24.02.2021

Izbori

U svibnju nas čekaju lokalni izbori. Neki se kandidati već znaju po gradovima i općinama, a ovih se dana pojavilo još jedno ime, odnosno kandidatkinja za županicu. Borošić će, kako najavljuje biti kandidatkinja Nezavisne liste za županiju.

Možete potvrditi informaciju da ste se kandidirali za županicu?

Da. Kandidiranje je postupak predlaganja kandidacijskih lista i kandidata od strane ovlaštenih predlagatelja. Ovlašteni predlagatelji kandidacijskih lista i kandidata su političke stranke i birači. Kad birači predlažu i kandidacijskih liste i kandidate, predlaganje je uvjetovano prikupljanjem potpisa birača. 

Ispred koje stranke ste se kandidirali?

Kandidirat ću se ispred birača Karlovačke županije. Idemo kao Nezavisna lista. Idemo u društvo stabilne politike unijeti dozu neophodne promjene. Gledajte, Nezavisna lista je lista prvenstveno pozitivne energije koja okuplja sve pametne ideje i prijedloge u korist društva postavljanjem javnih ciljeva ispred privatnih.

Koji je motiv kandidature?

Osim osnovnog načela, a to je briga za mlade i podizanje kvalitete života mladih obitelji želimo prije svega uvesti red i rad uspostavljanjem mjerila odgovornosti i rezultata. Želimo definirati sasvim nova mjerila kako bi nadoknadili ono sto smo izgubili zadnjih godina. Ljude. Mladi nas napuštaju. Nasa generacija, mislimo na mlađu generaciju ima ogromnu odgovornost u tom procesu. Ta odgovornost osobno nama ne može donijeti nikakvu počast niti blagostanje jer vrijeme u kojem živimo je vrijeme osobnog odricanja i bolnog uvođenja reda u nered stvaran godinama. U djelovanju želimo staviti u funkciju najveći potencijal društva, a to su ljudi! Naravno i znanje. Kako pokazati posebnosti na cjelokupnoj sceni u Karlovačkoj županiji. Kako pokazati da smo oni koji trebaju bilo kojoj politici koja je svjesna ovog gorućeg problema, da smo neophodni svima. Možda je to i posljedica žalosnog mainstreama, miljea, koji su se apriori protežirali, preokupirali javno prestižnim i umreženim moćnim likovima, a ignoriraju političke anonimuse ne gledajući pri tom meritorni sadržaj koji nude već se nameću i forsiraju samo par slova abecede u politici te se sve prepušta gladijatorskoj areni.

Što želite poručiti Vašim biračima?

Na prvo mjesto stavljamo one koji su otišli i one koji dolaze te ne želimo u budućnosti prolaziti pognutih glava, zbog činjenice da smo mogli nešto učiniti, a nismo. Sasvim nebitno jesmo li mogli ili nismo htjeli, jer gdje ima volje ima i načina.

Vjerujem da možemo i hoćemo te se nadamo da ćemo pomoći bez obzira na razna politička razmimoilaženja u društvu, mišljenja ili istomišljenost. Moramo se pokrenuti!