Bajkovita ljubavna priča svoju popularnost stekla na malim ekranima

Blanka i Emilien ove nedjelje u Supertalentu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Jedna apsolutno bajkovita ljubavna priča svoju je popularnost stekla ne u bajkama, već na malim ekranima. Blanku Androšević i Emiliena Geslina, Hrvaticu i Francuza, spojio je neobavezni ples tijekom dočeka Nove godine na Palma de Mallorci, a već par mjeseci nakon toga kao plesni par nastupali su u Supertalentu.

  -Pozvali su me da prezentiram bachatu. U to vrijeme nisam imala plesnog partnera, ali sada imam i eto dogurali smo do polufinalne emisije koju će gledatelji moći vidjeti ove nedjelje uživo, kaže Blanka Androšević.

  Za polufinalnu emisiju pripremili su ozbiljne akrobacije koje su im tijekom vježbanja bile problem jer su i ona i Emilien visoki, a kako kaže, akrobacije inače rade niži parovi. Problem su isto tako bila i Emilienova ramena s obzirom na to da ih je ozlijedio trenirajući 12 godina ragbi, no na kraju par je zadovoljan sa svime i nestrpljivo čeka svjetla pozornice.

  -Znamo da možemo još bolje. Drago mi je da su ljudi vidjeli potencijal u Emilienu jer on nije profesionalni plesač kao ja. Prošloga puta netom prije nastupa Emilien je htio odustati, pozelenio je jer nikada nije nastupao pred publikom. Svjestan je da mora još puno raditi i da je to sada ozbiljno. Drago mi je što je žiri prepoznao naš trud, ali i što su naglasili da radimo akrobcije koje se rade godinama, a mi smo to izvježbali u dva tjedna prije audicije. Sada smo za novu koreografiju išli u Španjolsku, naučili smo salto u zraku,  a to je sa sobom donijelo i masnice po cijelome tijelu. Čudili su se što plešem u visokim štiklama, čak su mi i preporučili da spustim na 6 centimetara, ali ja ne odustajem, za mene je to normalno, ističe Blanka.

  Francuz se iz Španjolske doselio u Karlovac i to zbog ljubavi. Kockice se sada lagano slažu, komunikacija na španjolskom i engleskom napreduje. A što se hrvatskog jezika tiče, Emilien sada uči osnove kao što su glava, ruka, noga, lijevo, desno, gore, dolje...

  -Emilien kaže da ga dečki u teretani čudno gledaju, sve mu je ovo novo, pogotovo nakon Španjolske gdje su svi otvoreni, nasmijani. Trenutno mu tražimo novi posao jer se od plesa u našoj sredini ne može živjeti. On je vrhunski slastičar i ono čemu se je zaista čudio kod nas je veličina kolača jer oni sve to rade u minijaturnim oblicima. Vrlo je ozbiljan za svoje godine, ali u tome smjeru ga je teška životna priča odvela, morao se promijeniti, preko noći odrasti. Izuzetno mu je teško što trenutno nema svoj posao i primanja i jedva se čeka osamostaliti. Uz to, ima on i onu svoju zabavnu i zaigranu stranu. 

  Ljubav na daljinu trajala je kratko, tek mjesec dana, dok je Emilien prodao motor što mu je bilo i najteže, spakirao stvarim, pozdravio se s obitelji, prijateljima, napustio vrhunski posao i zaplovio novim vodama. Prisjetila se Blanka i te večeri kada je Emilien stigao.

  -Bila je srijeda navečer. Završila sam s poslom kada sam odjednom čula zvono na vratima. S druge je strane stajao on s koferom u ruci.  Riskirao je... Tada sam znala da ljubavna priča počinje.