Prvi Karlovački

Biserka Vranić: Bez obzira tko dobije izbore neće moći upravljati sam

Autor: Miloš Milovanović

19.05.2021

Izbori

Na potezu su birači koji moraju procijeniti kojim će pravcem dalje ići Ozalj, poručila je Vranić

U drugom krugu lokalnih izbora koji će biti održani 30. ovog mjeseca gradonačelnicu će dobiti i grad Ozalj. Za  svoj četvrti mandat pokušat će se izboriti SDP-ova kandidatkinja Biserka Vranić koja je u prvom krugu osvojila 32,27 posto glasova.

Na potezu su birači, budući da su i gospođa Bošnjak i gospođa Lipšinić  osvojile respektabilan broj glasova. Oni moraju procijeniti kojim pravcem će dalje ići Ozalj te kako očekuju da surađujemo u Gradskom vijeću jer niti jedna strana nema natpolovičnu većinu od sedam mandata. Pozivam najprije svoje birače, ali i one koji će svoj glas dati meni da imaju jednu širu sliku i da vide što žele od svoje sredine. Mislim da bi ovo mogla biti prilika za još veću  demokratičnost našeg društva, posebno naše sredine koja je zrela za takav potez jer su uvijek u ovom dijelu Karlovačke županije procesi demokracije išli malo brže nego u ostalim dijelovima, rekla je Vranić.

Računa i na jedan dio glasova koje je u prvom krugu dobila protukandidatkinja Gordana Lipšinić i ističe.

Bez obzira tko dobije izbore neće moći upravljati sam; ni gradonačelnica, niti Gradsko vijeće. Možda bi bilo dobro da razmislimo o nekakvoj raspodjeli i o podjeli određenih ovlasti kako bi u budućnosti mogli što bolje raditi i izbjeći prijevremene izbore koji su opasnost, ukoliko ne dogovorimo neki modus vivendi.

Odgovarajući na pitanje koji će joj biti prvi potezi, ako pobijedi u drugom krugu i postane gradonačelnica Ozlja, Vranić je kazala:

Najprije ću napraviti određenu reviziju u gradskoj upravi da vidim što to imamo, što nam je potrebno, da provjerim projekte u kojoj su oni fazi i da se oni realiziraju. Svi projekti koje je gospođa Lipšinić ostavila bit će realizirani, nećemo ih odbiti, bez obzira jesu li iz područja infrastrukture, kulture ili turizma. Sve ono što postoji u gradu Ozlju i spremno je za realizaciju , mi ćemo i realizirati jer premalo nas je, nemamo neka ogromna sredstva i ne možemo si dopustiti da eliminiramo neki projekt koji je već pri kraju.

Inače, ozaljsko Gradsko vijeće prema posljednjim zakonskim izmjenama ima 13 vijećnika. Na nedjeljnim izborima HDZ je osvojio pet mandata, SDP četiri, lista Gordane Lipšinić tri i Nezavisna lista Damira Vergota jedan mandat.

Moramo surađivati, spremna sam na to. Ne mislim da je najlakša opcija kada jedna stranka ima gradonačelnika i svoje vijeće. No, ne tvrdim da je to i najbolja opcija za građane i sredinu u kojoj živimo. Zapravo se pomalo i veselim toj situaciji jer to će biti jedan novi korak u demokratičnost upravljanja gradom, zaključila je Vranić.