Prvi Karlovački

Birač o KAkvartu: Zašto je projekt zdenca u Grabriku tri puta poskupio?

Autor: Ksenija Begović

28.11.2021

Politika

Gradski vijećnik Nove ljevice i bivši član Vijeća GČ Grabrik Dimitrije Birač nakon 3D zebre komentirao je još jedan projekt u Grabriku financiran iz KAkvarta.

Naime, prošle godine na KAkvartu projekt “Uređenje izvora Grabrika” dobio je 20.000 kn za realizaciju. Iako sam tada kao vijećnik gradske četvrti upozoravao da je besmisleno trošiti novac na ovaj projekt, vladajući su to ipak izglasali.

Onda smo krajem godine na jednoj od sjednica doznali da je projekt odjednom poskupio na 62.000kn, dakle više od tri puta! Uz poneki argument koji je druga strana nudila, uistinu nije bilo jasno otkuda ovo povećanje.

Dok čekamo očitovanje Grada povodom projekta 3D pješačkog prijelaza, bilo bi dobro čuti (stvarno) objašnjenje trostrukog povećanja iznosa za zdenac koji, vjerujem, veći dio ljudi ne zna ni gdje je ni kako izgleda. Zatim bi bilo dobro čuti razloge zašto se o daljnjem trošenju sredstava nije ništa pitalo VGČ. Zašto je Grad odobrio projekt s takvim razlikama plana i realizacije?, pita Birač.