Prvi Karlovački

AUZ i HSU izlaze zajedno na lokalne izbore

Autor: Miloš Milovanović

29.03.2021

Izbori

Na prostoru vojarne Luščić tražimo izgradnju novog doma umirovljenika

Akcija umirovljenici zajedno i Hrvatska stranka umirovljenika danas su potpisali sporazum o koalicijskoj suradnji  te zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore na gradskoj i županijskoj razini. Evo što je izjavio Darko Križanić iz Akcije umirovljenici zajedno.

Drago mi je da smo ušli u koaliciju; bili smo do sada na gradskom nivou, a sada smo ušli u koaliciju i na županiji. Cilj nam je da uđemo i u koaliciju sa HSU-om i na nacionalnoj razini. Moramo zahvaliti Dubravku Deliću koji nas je spojio da krenemo zajedno kako bi uspjeh bio što veći i da bi naši ljudi treće životne dobi što bolje živjeli. Došli su nam mlađi ljudi, mi stari pomalo odlazimo, jako ih cijenim, a naročito ističem tu našeg novog tajnika Romea Štokića.

Govoreći o nekim dijelovima zajedničkog programa Križanić je kazao:

Stav naše dvije stranke je da na prostoru vojarne Luščić tražimo izgradnju novog  doma za umirovljenike. To je naša glavna akcija i provest ćemo je na nivou županije i na nacionalnoj razini.

U realizaciji ovog, ali i nekih drugih ciljeva zatražit će stručnu pomoć Grada i Županije  prvenstveno što se tiče apliciranja na europske fondove.  Uz ovo među programskim ciljevima ističu i zajedničke aktivnosti s mladim osobama u sklopu programa međugeneracijske suradnje  te zalaganje za subvencionirani javni prijevoz za osobe treće životne dobi.

S obzirom  na veliki broj umirovljenika u županiji, njih oko 35 tisuća, naši su ciljevi zajednički i naš je interes da što više radimo za dobrobit umirovljenika i osoba treće dobi putem naših vijećnika u općinskim i gradskim vijećima te u županijskoj skupštini, izjavio je u ime županijskog HSU-a Josip Sviličić.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma prisustvovao je i Dubravko Delić.

Nadam se da će ovo biti jedna korist  populacije naših sugrađana na razini grada i županije treće životne dobi, poručio je.

Sa samo jednim vijećnikom u proteklom mandatu i to u Karlovcu, nisu uspjeli puno napraviti. Razlog vide u činjenici da su se koalicijski partneri u vijeću tri puta rotirali. Toga sad, a očekuju dva vijećnika, neće biti.