Rođendan proslavljen uz tortu, a posjetitelji imaju besplatan ulaz u akvarij

Aquatika slavi danas drugi rođendan

VIŠE IZ RUBRIKE

  Javna ustanova Aquatika slavi danas drugi rođendan karlovačkog slatkovodnog akvarija. Održano je prigodno druženje djelatnika Aquatike i predstavnika medija, a svi zajedno uživali su u rođendanskoj torti. Održana je i kraća konferencija za novinare. Voditeljica službe za marketing Ivana Kaleb Vuletić kazala je da su zadovoljni s prve dvije godine.

  -Mi ocjenjujemo da su prve dvije godine bile vrlo uspješne. Mi smo zadovoljni samim sobom, ali i učinkom koji smo polučili u gradu. Svrha nam je poticati lokalno gospodarstvo, što vjerujem da smo i uspjeli u velikoj mjeri, recimo kroz našu suvenirnicu. Imamo čak 60 domaćih dobavljača, pretežno iz naše županije,istaknula je Ivana Kaleb Vuletić.

  Voditelj stručne i tehničke službe veterinar Krešimir Kuri kazao je da ribe u akvariju imaju potpuno prirodan okoliš.

  -Ribe su živi svijet, to je nešto što se stalno mijenja. Nešto što nije nikad isto. Mi mijenjamo postave, uvijek imamo neke novitete. Postoji krug ljudi koji stalno dolaze. Imamo potpuno prirodan okoliš, uspjeli smo oponašati prirodu i na to smo ponosni, rekao je Kuri.

  Ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš istaknula je da je u posljednje vrijeme došlo do porasta posjetitelja iz inozemstvo.

  -Dovođenje turista i posjetitelja u Karlovac naša je važna i primarna misija. U ove dvije godine posjetilo nas je puno turista iz cijele Hrvatske. Ove godine primijetili smo porast broja turista iz inozemstva. Radili smo puno promocija na potezu od Zagreba do Plitvičkih jezera i evo čak su nas i Plitvička jezera prepoznala kao jednu od atrakcija koju nude u svojoj mobilnoj aplikaciji, kazala je Margarita Maruškić Kulaš.

  Povodom drugog rođendana Aquatike za sve individualne posjetitelje danas je razgled akvarija besplatan do 17 sati.