Priopćenje vijećnika Gradske četvrti Grabrik Dimitrije Birač

Apel Gradu i gradskoj upravi – hoćete li sada napokon sanirati katastrofalan prilaz vrtiću Grabrik?

VIŠE IZ RUBRIKE

  U utorak 6. listopada u Karlovcu je obilježeno 30 godina Interreg programa prekogranične suradnje u EU. Na obilježavanju su bili ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognyan Zlatev te su zajedno s predstavnicima Karlovačke županije i Grada Karlovca kao i s ravnateljem Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) Julijem Domcem, zasadili 10 stabala Ulici B. Kašića.

  Iako je ministrica Tramišak nahvalila Karlovac kao sredinu koja je zaista u prirodu, u parku te iako je gradonačelnik Mandić ovu prigodu iskoristio za još jednu predizbornu potvrdu uspjeha vlastitih politika, kao vijećnik GČ Grabrik mogao sam uočiti jednu sitnicu. Za velike, gotovo bombastične politike na europskoj i nacionalnoj razini o kojima je jučer bilo govora, ovo zaista i jest sitnica. Međutim, za stanare Grabrika, za roditelje koji vode djecu u vrtić Grabrik, konačno za mene kao kvartovskog vijećnika to nije sitnica. O čemu se radi?

  Pa kao što se iz ovih slika, preuzetih s jednog karlovačkog portala, vidi – govornici stoje na katastrofalno lošem pločniku. Upada u oči proturječnost – s jedne strane se priča o uređenju, sadi se drveće nasuprot vrtića koji je nedavno proglašen drugim najljepšim u Hrvatskoj, a s druge strane na glavnom pločniku rupetine. Već sam nekoliko puta tražio da se ta stvar riješi upravo zato što vjerujem da je njeno rješenje – sitnica.

  Pritom se neću žaliti na činjenicu da iz Grada (lukavo) nisu javili vijeću GČ da se planira ovaj događaj, zajedno sa sadnjom drveća. Ili ako su i javili predsjedniku vijeća iz HDZ-a i njegovom zamjeniku iz HSU-a, nisu javili i ostalim vijećnicima. Jer da jesu došao bih tamo upozoriti da taj pločnik treba sanirati.

  Također, neću se žaliti što sam ranije tražio od Grada da razmotri sadnju drveća (https://kaportal.net.hr/aktualno/vijesti/3865804/gola-livada-uz-prugu-u-smiciklasovoj-mogla-bi-dobiti-drvored-domisljati-birac-kontaktirao-hz-i-preduhitrio-eventualnu-odbijenicu-od-grada/), a nisam dobio apsolutno nikakav odgovor, nego sada 200m dalje prave drvored bez ikakvih konzultacija s VGČ.

  Međutim, apeliram na Grad i gradsku upravu da što prije sanira ovaj pločnik, pa makar i u predizborne svrhe. Neovisno o namjeri i motivaciji, samo neka to riješe. Dakako da ću ovo pitanje postaviti i na vijeću GČ, ali unaprijed znajući kakav mi odgovor slijedi, javno apeliram na Grad.

  Konačno, onim kritičarima koji će se javiti i spočitavati što se sad bavim ovako minornom stvari, mogu samo poručiti da takvih slučajeva ima na desetine u Karlovcu i da oni čine jednu krupnu političku stvar – nedostatak razvojne vizije kojom bi naš grad zaista postao grad ugodnog življenja.

  vijećnik Gradske četvrti Grabrik,

  Dimitrije Birač