Plenković: Ponašanje Milinovića nije bilo niti normalno, niti dobro, niti korisno

Andrej Plenković: "Cirkusa u HDZ-u neće biti"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održana je danas u Aquatici. Nakon sjednice predsjednik stranke i predsjednik Vlade Andrej Plenković izašao je pred novinare i dao izjavu o tijeku sjednice.

    -Održali smo našu sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. Zahvaljujem predsjedniku Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije i županu Damiru Jeliću na ovoj inicijativi da sjednica bude održana baš u Aquatici, sjajnom primjeru učinkovitog europskog projekta, koji je oplemenio ponudu, edukacijsku i turističku, grada Karlovca. Raspravili smo sve aktualne političke teme, dogovorili sve pripreme za naše daljnje aktivnosti tijekom mjeseca rujna, sjednicu Vlade u Puli, najavili sjednicu Vlade na otoku Hvaru i početak rada Hrvatskog sabora. Razmotrili smo unutarstranačka pitanja uključujući i jučerašnju odluku Časnog suda, gdje su svi sudionici ovog sastanka bili suglasni s onim što se nažalost dogodilo glede kolege Darka Milinovića. Raspravili smo i predstojeće izbore u Bosni i Hercegovini, koji su od strateškog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Sutra putujemo u Livno, kako bismo otvorili Konzulat Republike Hrvatske u Livnu i ponovili našu snažnu podršku Bosni i Hercegovini, kao i pravima Hrvata kao jednakopravnog konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini, rekao je Plenković.

    Brojni novinari tražili su objašnjenja vezana uz izbacivanje Darka Milinovića iz HDZ-a. Andrej Plenković odgovorio je kratko na sva pitanja.

    -Dakle, razlika između HDZ-a i drugih političkih stranaka je da smo mi stranka koja je ozbiljna, konsolidirana i rješava sve ključne, krupne probleme hrvatskog društva. Rekao sam da ponašanje, kao što smo ga vidjeli prije nekoliko dana od nekoga s takvim iskustvom, tko je bio zamjenik predsjednika strane, potpredsjednik Vlade, potpredsjednik Sabora, ministar, saborski zastupnik i skoro dva desetljeća čelnik Županijske organizacije HDZ-a, nije niti normalno, niti dobro, niti korisno. Ja kao predsjednik stranke ne dopuštam da takvi procesi čine političku štetu stranci i točka. Cirkus u HDZ-u neće proći, kazao je Andrej Plenković.

    Prije sjednice Predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a, održana je sjednica Županijskog odbora HDZ-a, kojoj je prisustvovao Andrej Plenković. Boravak u Karlovcu završio je zajedničkim druženjem na Danima piva.