Prvi Karlovački

Alen Halar ide po treći mandat na čelu Generalskog Stola

Autor: Miloš Milovanović

08.04.2021

Izbori

Planiramo izgradnju kanalizacijskog sustava, izgradnju sportske dvorane,  ulaganje u turističku infrastrukturu i razne druge projekte, istaknuo Halar

Aktualni načelnik Općine Generalski Stol Alen Halar kandidat je HDZ-a za još jedan mandat. Na čelu ove Općine je već u dva mandata i nada se da će osvojiti i treći. Predstavljajući se na konferenciji za medije i govoreći o trenutnim projektima koji se provode Halar je rekao:

Trenutno su u realizaciji na području općine četiri velika projekta koji su sufinancirani iz fondova Europske unije. Prvi i najveći je izgradnja društvenog i vatrogasnog doma te mu je vrijednost oko 10 milijuna kuna. Pri kraju je i izgradnja reciklažnog dvorišta, a taj projekt je vrijedan 2,5 milijuna kuna. Provodimo i projekt Zaželi, vrijedan milijun kuna, a slijedi nam i natječaj EU fondova kojim ćemo realizirati rekonstrukciju groblja u Mateškom Selu u vrijednosti od 350 tisuća kuna. Za vrijeme cijelog sadašnjeg mandata javljali smo se na sve natječaje, bilo nacionalne ili one iz EU fondova te smo ih dosta i realizirali.

Najavio je i planove za iduće razdoblje:

Želimo nastaviti ulaganja u modernizaciju infrastrukture, pogotovo izgradnju novih cesta i novih vodovoda. Također planiramo izgradnju kanalizacijskog sustava, izgradnju sportske dvorane, zatim  ulaganje u turističku infrastrukturu i razne druge projekte koji su od značaja za stanovnike općine Generalski Stol.

Podršku mu je dala aktualna županica i kandidatkinja HDZ-a za tu dužnost u iduće četiri godine Martina Furdek Hajdin.

Nadam se da ćemo zajedno s Općinom u naredne četiri godine rješavati pitanje dogradnje dječjeg vrtića te povećavanje njegovih kapaciteta. Za budući period nam ostaje i sportska dvorana za koju postoji spremna dokumentacija i čekaju se sredstva kako bi se to realiziralo. Na taj način i ovoj općini pružamo uvjete za mlade obitelji, za odrastanje i odgoj djece u ovom kraju. Želimo pružiti priliku i turizmu i poljoprivredi ovog kraja da mladi ljudi mogu ostati, imati radna mjesta i odrastati u lijepoj, zdravoj i očuvanoj okolini kao što je to Generalski Stol.

Foto: HDZ Karlovačke županije