Najgore je to što i djela prate negativnu retoriku: do sada nije zabilježeno da je ministru obrane onemogućeno govoriti na vojnoj svečanosti i da se protokol mijenja na licu mjesta po usmenoj zapovijedi

Udruga ratnih veterana i pripadnika gardijskih brigada priopćenjem reagirale na "verbalne eskapade predsjednika RH Milanovića"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga ratnih veterana i pripadnika gardijske brigade Tigrovi, 129.brigada HV Karlovac i Udruga ratnih veterana 2.gardisjke brigade Gromovi, danas su medijima uputili priopćenje u kojem reagiraju na kako navode „verbalne eskapade predsjednika RH Zorana Milanovića".

    Priopćenje prenosimo u cijelosti:

    -Potaknuti nedavnim verbalnim eskapadama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića odlučili smo dati sljedeće priopćenje.

    -Zgroženi smo retorikom i primitivnim vrijeđanjima ministara i dužnosnika Republike Hrvatske od strane Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske. Naime nitko, a najmanje ministar obrane ne zaslužuje pogrdan naziv „opušak”, a gauleiter je toliko nisko da je to teško i komentirati.

    Najgore je to što i djela prate negativnu retoriku: do sada nije zabilježeno da je ministru obrane onemogućeno govoriti na vojnoj svečanosti i da se protokol mijenja na licu mjesta po usmenoj zapovijedi.

    I to nije sve, još se sjećamo kako je Milanović pokušao minirati proslavu obljetnice akcije Maslenica zapovjedivši načelniku GS OSRH i vojnim zapovjednicima da se povuku s proslave, još se sjećamo sramotne izjave kako ploče poginulim braniteljima hosovcima treba baciti, još se sjećamo njegova demonstrativnog napuštanja svečanosti u Okučanima dok se svira hrvatska himna. Našlo bi se toga još.

    Žaleći zbog situacije i ozračja stvorenih postupcima i riječima predsjednika Milanovića, pozivamo ga da se da se vrati u okvire Ustava i zakona i da uspostavi plodnu suradnju s Vladom i njezinim ministrima, da prestane s infantilnim prijetnjama kako će blokirati sve što može.

    Ne želimo za vrijeme tridesetih obljetnica osnivanja mnogih ratnih postrojbi, a naročito uoči dana sjećanja na žrtvu Vukovara kako sa svojih „pet minuta slave“ zasjenjuje tako važne obljetnice i događaje na kojima bi u prvom planu trebao biti pijetet prema žrtvi i braniteljima, a ne igrokazi i politički performansi predsjednika Milanovića, stoji u priopćenju kojeg potpisuju spomenute  Udruge.