Gradska knjižnica I.G.K.
Slovenski kulinarski običaji - slovenski zajtrk ili doručak ovog petka u Knjižnici
VIŠE IZ RUBRIKE
Iz Knjižnice pozivaju sve na bogati doručk, sa svježe pečenim kruhom, domaćim maslacem, medom, sezonskim voćem i mnogim drugim delicijama koje će vam dočarati atmosferu prave slovenske kuhinje
Tradicionalni slovenski zajtrk ili doručak, na kojem će oživjeti slovenski kulinarski običaji pripremljenim je po receptima naših starih.
Organiziranjem Tradicionalnog slovenskog doručka želimo educirati djecu, mlade i širu javnost o važnosti doručka te prednostima lokalno proizvedenih namirnica koje se uzgajaju u Sloveniji. Želimo naglasiti važnost poljoprivrede i pčelarstva za preradu hrane i njihov utjecaj na okoliš. Također je važno podići opću svijest mladih o važnosti zdravog načina života, uključujući važnost tjelovježbe i sportskih aktivnosti.
Početak je u 10 sati, u predvorju Knjižnice.
Iz Knjižnice pozivaju sve na bogati doručk, sa svježe pečenim kruhom, domaćim maslacem, medom, sezonskim voćem i mnogim drugim delicijama koje će vam dočarati atmosferu prave slovenske kuhinje. Upoznajte priče iza naših tradicionalnih jela i uživajte u ugodnom društvu.
Organizatori su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i prehrane, Agencija Republike Slovenije za poljoprivredna tržišta i ruralni razvoj, Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo okoliša, klime i energije, Ministarstvo kulture, Pčelarski savez Slovenije, Gospodarska komora Slovenije, Poljoprivredno-šumarska komora Slovenije, Nacionalni institut za javno zdravstvo, Zadružni savez Slovenije, Zavod Republike Slovenije za školstvo, Savez voćarskih društava Slovenije, Savez slovenskih ruralnih područja, Obrtno-poduzetnička komora Slovenije.
Autorica ilustracije: Tanja Komadina