Noćna edukativna izložba

"Morski put" u ponedjeljak u Ozlju

VIŠE IZ RUBRIKE

„Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“

Izložba je bila postavljena u Gospiću, Slavonskom Brodu, Novoj Gradišci, Belom Manastiru, Našicama i Kninu, a nakon Ozlja putuje dalje!

Noćna edukativna izložba fotografija na otvorenom "Morski put", održat će se u Ozlju, u dvorištu Osnovne škole "Slava Raškaj", u ponedjeljak, 3. travnja. Izložba će se moći razgledati od 16 do 20 sati. Suorganizira se zajedno s Turističkom zajednicom područja Kupa i Osnovnom školom "Slava Raškaj".

Edukativna izložba „Morski put“ posvećena je moru, kako ono utječe na nas i kako mi na njega, bez obzira koliko mu bili blizu ili daleko.

Pomoću prilagođene rasvjete, sugestivna atmosfera tame i svjetlosti, izložba približava posjetiteljima ljepote podmorja, važnost mora i oceana te kako je znanje o moru suština prirodoznanstvene pismenosti.

Važan segment izložbe su popratne edukativne priče pridružene svakoj autorskoj fotografiji koja na inovativan način približava tematiku, popularizira STEM te uključuje aspekte STEAM-a u širu sliku popularizaciju ovih grana, a posebice znanja o moru.

Izložba je dio edukativnog projekta "Misli (na) plavo" te je već obišla nekoliko gradova Hrvatske gdje je oduševila posjetitelje.  Tako je izložba do sada već postavljena u Gospiću, Slavonskom Brodu, Novoj Gradišci, Belom Manastiru, Našicama i Kninu, a nakon Ozlja putuje dalje!

Izložba se provodi u sklopu projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“ koji prijavljen na poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.“

Izložba se provodi u sklopu projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“ koji prijavljen na poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.“ Glavni ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-ova nositelja i partnera za provedbu edukativnih programa u području popularizacije STEM područja kroz prizmu „znanja o moru“ uz paralelni razvoj i provedbu edukativnih sadržaja za djecu, mlade i opću populaciju.

Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 kune, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 kuna, odnosno 85 posto bespovratnih sredstava, dok se ostalih 177.499,86 kuna, odnosno 15 posto ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Nositelj je Društvo istraživača mora – 20000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije Silba Environment Art.