Na "Izložbi gljiva" izloženo više od 180 vrsta gljiva

33. Gljivarski tjedan počeo danas "Izložbom gljiva"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Gljivarsko društvo Karlovac organizira i ove godine tradicionalnu gljivarsku manifestaciju, koja je namijenjenima svim građanima, a posebno zaljubljenicima u gljive.

  33. Gljivarski tjedan počeo je danas i trajat će do nedjelje 7. listopada, a bit će kao i svake godine niz događanja. U sklopu Gljivarskog tjedna danas je otvorena u Galeriji Zilik u Radićevoj ulici tradicionalna "Izložba gljiva". Predsjednik Gljivarskog društva Karlovac Damir Malizan istaknuo je da su i ove godine članovi društva uspjeli prikupiti značajan broj vrsta gljiva.

  -Na svu sreću u ovom lošijem dijelu godine mi smo uspjeli prikupiti više od 180 vrsta gljiva. Dio članova našeg društva išao je brati gljive u Gorski kotar, dio u Lonjsko polje, a mi ostali brali smo gljive na području Karlovačke županije. Htjeli smo prikupiti što više gljiva da ig prezentiramo građanima, kazao je Malizan.

  Tijekom ovogodišnjeg Gljivarskog tjedna bit će niz događanja, a manifestacija će završiti u nedjelju, 7. listopada popularnim izletom za građanstvo "Poučnom stazom Kozjača".

  -U sklopu Gljivarskog tjedna u srijedu će u Knjižnici za mlade Antun Alegro održati zanimljivo predavanje o gljivama i ljudima. U subotu će na Muljavi na Petrovoj gori biti održano druženje gljivarskih društava iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Očekujemo između 400 i 450 gljivara. Ove godine naglasak smo dali na izlet za građanstvo "Poučnom stazom Kozjača". Želimo da dođe što više ljudi, koje će kroz Kozjaču voditi naš tajnik. Brati će se gljive i kesteni, a na kraju izleta bit će determinacija gljiva i druženje, rekao je Damir Malizan.

  Polazak na izlet za građanstvo "Poučnom stazom Kozjača" bit će u nedjelju u devet sati ispred zgrade suda.