Prvi Karlovački

Tri godine vozi bez položenog vozačkog ispita pa ga sudac „spremio“ u zatvor

07.11.2018

Crna kronika

Policija je 20-godišnjeg vozača zbog istog prekršaja do sada kažnjavala šest puta

Dvadesetogodišnji vozač  završio je na 15 dana u zatvoru zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita. U protekle tri godine, kako su izvijestili iz Policijske uprave karlovačke, mladić je šest puta zatečen i pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja. Ponovo su ga zatekli za volanom na području Ogulina i proteklog vikenda tijekom pojačane kontrole prometa i priveli na nadležni Prekršajni sud, gdje mu je određena zatvorska kazna.

Osim ovog vozača policijski službenici tijekom vikenda iz prometa su isključili osam vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Ujedno, sankcionirano je 16 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest vozača zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a utvrđena su 93 prekršaja nedozvoljene brzine te još 64 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Na području nadležnosti PU karlovačke najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 1,19 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila 198 km/h, stoji također u priopćenju PU karlovačke.