Prvi Karlovački

Mirko Brozović dobitnik javnog priznanja KA-županije za životno djelo

15.04.2019

Županija

Plakete Karlovačke županije dobit će dvije pravne i tri fizičke osobe, a bit će uručene na Svečanoj sjednici Županijske skupštine 26. o. mj.

Županijska skupština na današnjoj je sjednici, na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, usvojila s 27 glasova Odluku o dodjeli javnih priznanja Karlovačke županije za 2018. godinu. Javno priznanje „Nagrada Karlovačke županije za životno djelo“ u 2018. godini bit će dodijeljeno Mirku Brozoviću. U obrazloženju se navodi da se nagrada dodjeljuje zbog trajnog doprinosa i rezultata trajne vrijednosti na širokom području društvenih djelatnosti, obrta, volonterizma i javnog rada.

Plakete Karlovačke županije dobit će dvije pravne i tri fizičke osobe. To su KPA Vodomar za izniman doprinos očuvanju prirode, humanitarni rad i promociju Karlovačke županije i Zbor mladih Župe BDM Snježne „Agape“ za  izniman doprinos u duhovnim i društvenim segmentima.

Za izniman doprinos u području novinarstva i radijske djelatnosti plaketu će dobiti Branko Obradović, zatim Stjepan Bezjak za izniman doprinos u kulturnim, umjetničkim i društvenim segmentima te Perica Vucelić za izuzetne rezultate u području zdravstva i promociji Karlovačke županije.

Dodjela javnih priznanja bit će na Svečanoj sjednici Županijske skupštine, 26. ovog mjeseca. (m.m.)

Foto: i.č.