Prvi Karlovački

Evakuacijska vježba u vrtiću Rakovac

17.04.2019

Karlovac

Dvije minute su bile potrebne za evakuaciju djece iz objekta u kojem se uključio alarm zbog požara

Vježba evakuacije djece u slučaju požara u kuhinjskim prostorijama vrtića održana je danas u Dječjem vrtiću Rakovac. U vježbi je sudjelovalo devet skupina djece toga vrtića, odnosno 200-njak djece i 35 djelatnika.

Dvije minute nam je bilo potrebno da djecu evakuiramo iz objekta u kojem se uključio alarm zbog požara. Vatrogasci su uspjeli spasiti djecu i tetu koji su ostali zarobljeni u vrtiću i sve je sretno završilo, rekla je ravnateljica vrtića Četiri rijeke, Bernarda Vuksan.

Istaknula je i kako su imali potporu vatrogasaca, Gradskog društva Crvenog križa Karlovac, Hitne medicinske pomoći, predstavnika MUP-a i PU karlovačke. Ujedno, predstavnici žurnih službi prezentirali su djeci dio svojih djelatnosti.

Zadovoljstvo povedenom vježbom izrazio je i voditelj Stožera Civilne zaštite grada Karlovca, Martin Barić.

Rekao je kako je ovo planirana vježba od strane Grad Karlovca budući se radi o novom vrtiću, pa kako bi se operativne snage za spašavanje upoznale s objektom i mogućim problemima.

-Sve je proteklo onako kako je bilo i isplanirano, a poslužilo nas je i lijepo vrijeme. Angažirali smo sve operativne snage Civilne zaštite grada Karlovca i vježba je u svakom slučaju uspjela, istaknuo je Barić. (sl)

Foto: S. Laić