Zvjezdano ljeto u Aquatici

VIŠE IZ RUBRIKE

  Povodom manifestacije Zvjezdano ljeto grada Karlovca, u Aquatici su pripremili nekoliko zanimljivih događaja za posjetitelje.

  Tako će 28. lipnja u 20 h biti upriličena književna večer s Edom Popovićem.

  Edo Popović poznati je hrvatski književnik, rođen u Livnu 1957. godine. Studirao je komparativnu književnost, hrvatski jezik i jugoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

  Objavio je nekoliko romana i knjiga dnevničkih zapisa.

  -Ovu večer s Edom razgovarat ćemo o njegovim knjigama koje su tematski vezane za prirodu, planine,  ekologiju, usporavanjem i povratku jednostavnom životu. Radi se o četiri naslova: Čovjek i planina, Priručnik za hodače, U Velebitu i Zapisi iz Stranice Gornje, najavljuju iz Aquatike.

  Nadalje, 1. srpnja  u 19 h bit će otvorenje izložbe Alfreda Krupe "Deset crteža" uz predstavljanje novog vlastitog izdanja Aquatike - bojanke za sve generacije.

  -Izložba je poslužila kao temelj za izradu bojanke za sve generacije "Crtajte i slikajte sa mnom!"

  Radi se o laviranim tuševima (plastično pero i kist) manjeg formata, koji se bave motivima slatkovodnog biotopa (ribe, ptice, rakovi, vodozemci, obale rijeke i riječno raslinje)

  Na izloženim likovnim djelima uočljiv je prepoznatljiv Krupin stil izražavanja koji pripada tkz. Novoj slici tušem (New Ink Painting), a radi se o svojevrsnoj kombinaciji minimalizma, enformela i neoekspresionizma na razmeđu apstrahiranja i deskripcije (ponekad je više opisan, a ponekad apstraktan), navode.

  Nadalje, 5. srpnja u 19:30 h u organizaciji Gradskog kazališta Zorin dom KaKaFe bit će održan koncert Alena Slavice i Branka Bogunovića. Za 10. srpnja u 21:30 h u organizaciji Gradskog kazališta Zorin dom KaKaFe najavljena je predstava Tesla - prilagođavanje anđela. Na sami rođendan grada, 13. srpnja, predviđen je Dan otvorenih vrata sa besplatnim ulazom u akvarij od 9 do 19 sati uz animaciju za djecu te poklone za posjetitelje.

  -Posjetite i ostala mnogobrojna događanja u našem gradu, a više detalja možete pronaći na linku: https://bit.ly/3QnfCMs_program.

  Stoga dođite i uživajte u mnogobrojnim događanjima u našem gradu te proslavite s nama 443. rođendan grada Karlovca!, poručuju iz Aquatike.