Program u sklopu proslave 443. rođendana grada Karlovca bogat je događanjima, tako i predstavama. Jedna od njih je HIT predstava Satiričkog kazališta Kerempuh & Fidji grupe, prema tekstu Tarika Filipovića i Borisa Svrtana "PREDSJEDNICI&CA" (pretposljednja večera).

Zvjezdano ljeto 2022., KaKaFe: predstava ''PREDSJEDNICI&CA''

VIŠE IZ RUBRIKE

    Građanski stan. Večera za 5 uglednih gostiju. Pozivnicu su dobili ”bivši” – i to na poziv ”bivše”! Priča polazi od ideje okupljanja na jednome mjestu svih bivših dosadašnjih hrvatskih predsjednika, osim aktualnog, i jedne predsjednice, kako bi zajedničkim snagama pokušali dokučiti na koji način pomoći Hrvatskoj da riješi svoje probleme.

    Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poziva na večeru Franju Tuđmana , Stipu Mesića i Ivu Josipovića te, kao šlag na svečanoj torti, Josipa Broza Tita. Prvi dolazi Josipović, plahovit i suzdržan, pun ograda, bljedunjav i fin, donoseći fikus i CD sa svojim najboljim skladbama. Mesić stiže s bocom rakije i gomilom šala i pošalica. Sljedeći je Tuđman, sa svojim beskonačnim monolozima. Kao posljednji pojavljuje se Tito, bonvivan u bijelom odijelu koji neprekidno pametuje, a prema politici se odnosi kao prema igri koja se igra bez ikakve odgovornosti. Tuđman i Tito, ovdje prikazani kao dvije strane istoga novčića, piju viski; Mesić, koji neprekidno podbada, odlučio se za rakiju, dok im Josipović čitavo vrijeme pokušava nešto odsvirati, a sve pod budnim okom Kolinde Grabar-Kitarović, "brižne majke svih Hrvata", čiji telefon zvoni uz zvuk Thompsonove glazbe, a zvono na ulaznim vratima oglašava se s "Vilom Velebita".Dok se večer tako primiče kraju, nemoguća večera petero predsjednika, koja se odvija u scenografiji posljednje Kristove večere postaje ipak pretposljednja: na sljedeću će, slažu se uzvanici, biti pozvan i Zoran Milanović.

    Redatelj predstave je Tarik Filipović, a uz njega u ulozi Franje Tuđmana, ostale predsjednike glume Hrvoje Kečkeš, Siniša Miletić i Boris Svrtan, a predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović utjelovljuje Ornela Vištica. U ostalim ulogama tu su još i Dominik Milanović / Mladen Pilić.

    Predstavu imate priliku večeras pogledati na košarkaškom igralištu Šanac u 21 sat. Ulaz je besplatan i ne trebaju ulaznice. U slučaju kiše izvedba seli u Zorin dom, ali tad će biti potrebno podignuti ulaznice na blagajni gradskog kazališta.