Prvi Karlovački

Zvjezdano ljeto 2022., KAKAFE: Plamteća voda

Autor: Ivica Pilaković

25.06.2022

Karlovac

HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE IVANA PL. ZAJCA: ''PLAMTEĆA VODA'', baletno-plesna predstava

U sklopu 9. KaKaFe(stivala) i programa u sklopu proslave 443. rođendana grada Karlovca, večeras u 21:00 sat na košarkaškom igralištu Šanac bit će izvedena predstava riječkog HNK.

Riječ je o suvremenom baletu u koreografiji Andonisa Foniadakisa, koji govori o veličanstvenosti vode. Članovi riječkog Baleta s karakterom plešu do posljednjeg daha dovodeći svoje tijelo do granica izdržljivosti. Zahtjevna koreografija spaja vatru i vodu, a i mnoge druge suprotnosti koje dovode do eksplozije boja i pokreta, isijavajući snagu, strast i moć vatre.

Kritičari se slažu da ova predstava ostavlja bez daha. U plesu koji dočarava snagu grupe naspram krhkosti individue, prepoznaje se zavodljiva mekoća kapljica vode naspram pogubne moći plimnog vala, fragilnost i smrtnost živog bića naspram neprekidne prilagodljivosti i ustrajnosti života, sposobnost ljudskog zajedništva da nadvlada prepreke prezahtjevne za pojedinca.  Plamteća voda razbuđuje, osnažuje i oduševljava.

Ulaz je besplatan i ne trebaju vam ulaznice. U slučaju kiše izvedba seli u Zorin dom, ali tada će biti potrebno podignuti ulaznice na blagajni gradskog kazališta.