Prvi Karlovački

Zvjezdana noć u našem gradu uz legendarnog Gibonnija

12.07.2019

Karlovac

Karlovac je jedan od rijetkih gradova koji točno zna datum svoga postanka, svog rođenja 13. srpnja 1579. godine. Svake godine na taj dan u srcu grada održava se rođendanski bal na kojem svi koji požele mogu zaplesati valcer Karlovcu u čast. Iz godine u godinu broj parova se povećava u skladu s godinama grada pa će tako ove godine valcer zaplesati čak 440 parova. A nakon taktova valcera na pozornicu izlazi jedan i jedini Gibonni. Rođendanski bal tradicionalno počinje u 20 sati, a koncert Gibonnija u 22 sata, predgrupa su naši Riversi.

Gibonni je jedan od najnagrađivanijih hrvatskih izvođača sa osvojenih 37 Porina. Oliver Dragojević je odmah iza njega, a potom grupa Parni valjak, koja dan prije Gibonnija nastupa u Karlovcu. Svojim pjesmama ostavio je veliko blago domaćoj glazbenoj sceni.

Osim bogate glazbene karijere, Gibonni je poznat i po sudjelovanju na brojnih humanitarnim akcijama. Osnivač je fonda za talentiranu djecu bez roditelja, objavio je knjigu pjesama na Brailleovom pismu “Dvije duše” čiji je prihod od prodaje namijenio slijepim ljudima. Uz bogati humanitarni angažman Gibonni je i UNICEF-ov veleposlanik dobre volje.

foto: Zvjezdano ljeto