Prvi Karlovački

Županijski Stožer CZ: Tri novooboljele osobe, dvije iz Ogulina i jedna iz Karlovca

Autor: Miloš Milovanović

21.07.2020

Koronavirus

Tijekom jučerašnjeg dana obavljena su 93 testiranja na korona virus. Od ukupno testiranih osoba tri su nalaza pozitivna. Dvije oboljele osobe su s područja Ogulina, od čega je jedna osoba bliski kontakt već prije oboljele osobe i nalazila se u samoizolaciji. Za drugu oboljelu osobu u tijeku je epidemiološka obrada. Treća oboljela osoba je iz Karlovca i također je bliski kontakt već prije oboljele osobe te se nalazila u samoizolaciji. Sve tri su muške osobe, od čega su dvije starije životne dobi, a jedna mlađa osoba, izvijestili su iz  županijskog Stožera CZ.

U Karlovačkoj županiji je ukupno (od veljače) 87 oboljelih osoba, od čega se troje pacijenata nalazi na bolničkom liječenju u OB Karlovac. Nitko od njih nije priključen na respirator. U samoizolaciji se nalazi 186 osoba.

Županijski Stožer je objavio i da je jučer obavljen nadzor gospodarskih djelatnosti na području Slunja. Nadzorom inspektora CZ obuhvaćeno je 11 gospodarskih subjekata: tri trgovine i isto toliko ugostiteljskih objekata, te po jedna benzinska pumpa, poslovnica Hrvatske pošte, pekara, frizerski salon i trgovački centar. Tijekom nadzora nije zabilježeno kršenje propisanih mjera.