Prvi Karlovački

Županijski HSP o zabrinjavajućem stanju na državnoj cesti kroz Dubovac i Borlin

Autor: Sunčica Laić

31.12.2021

Politika

U HSP-u Karlovačke ponovno su se osvrnuli na zabrinjavajuće stanje na državnoj cesti kroz Dubovac i Borlin, ali i na druge aktualnosti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

HSP Karlovačke županije, pozdravlja sve projekte Karlovačke županije i grada Karlovca, koji doprinose razvitku našeg zavičaja i naše domovine; gradnju i rekonstrukciju prometnica, ulaganje u turizam i malo gospodarstvo, poboljšavanje uvjeta života građana itd., ali najoštrije osuđuje kriminalna zbivanja u Obrtničkoj zadruzi grada Karlovca, Podružnici hrvatskih šuma Karlovac, neprocesuiranje ratnih profitera, sa područja Karlovca, ne rješavanje i zataškavanje afere gradsko zemljište u Grabriku, te nepoduzimanje odgovarajućih radnji oko prodaje gradske tržnice Karlovac, pri čemu su pojedinci debelo omastili brk.

HSP Karlovačke županije, zalaže se za geotermalne investicije, na području grada Karlovca i Karlovačke županije, držeći kako bi gradnja geotermalnih elektrana, uz korištenje toplinske energije (koja je jeftinija od plina), mogla pokrenuti poljoprivrednu proizvodnju u staklenicima i plastenicima (osobito povrća i cvijeća), te biti zamašnjak gospodarskog razvitka naše županije.

HSP Karlovačke županije, iznova podsjeća na zabrinjavajuće stanje na državnoj cesti (u izgradnji), koja vodi kroz naselja Dubovac i Borlin, koju u Karlovcu nazivaju i „aleja šahtova“, te ukazuje na težak dvostruki incident koji se dogodio proteklih dana, kad umalo nije završio tragedijom. Naime, nakon vožnje cestom, osobna vozila, u dva navrata, su izbila postavljeni šaht i zadnjim točkom propali u šaht, što na svu sreću nije završilo tragičnim posljedicama, osim materijalnom štetom. HSP Karlovačke županije, svjestan je prebacivanja loptice odgovornosti : država, grad, tvrtka koja izvodi radove, ali drži da ovakvo stanje na spomenutoj prometnici nikud ne vodi, te inzistira i traži od gradskih vlasti  da se poduzmu odgovarajuće mjere, kako bi se spriječila odnosno izbjegla moguća tragedija, poručuju iz županijskog HSP-a.