Prvi Karlovački

Županijski HSP o “nemaru i neodgovornosti odgovornih službi u Ozlju”

Autor: Sunčica Laić

07.08.2021

Politika

Iz Županijskog HSP-a poslali su priopćenje vezano kako napominju „za nemar, neodgovornost, aljkavost i nesavjesno postupanje odgovornih službi u gradu Ozlju“.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

HSP grada Ozlja, poziva nadležne i odgovorne, u gradu Ozlju, a na inicijativu žitelja Mjesnog odbora Gornje Pokupje, da je napokon došlo vrijeme, da se pristupi u sinergiji sa Hrvatskim vodama, uređenju odvodnih kanala i gradnji sustava protupoplavnih mjera, na području Mjesnog odbora Gornje Pokupje, budući da dolazi jesen i kišno razdoblje, te da ovo područje  treba zaštititi od poplava, što više kad se zna, kako su poplave, na ovom području, proteklih godina uništavale usjeve poljoprivrednika i onemogućavale normalan život (prekidala promet) stanovnika Mjesnog odbora Gornjeg  Pokupja.

Također, HSP grada Ozlja ukazuje na brojna  ilegalna odlagališta otpada na području : Malog Erjavca, Tomašnice, Podbrežja itd., te sanaciju istih.

HSP poziva gradonačelnicu Ozlja, da žurno iznađe rješenje za stavljanje u funkciju proizvodnog pogona u Slapnu,  zbog toga što bi se na taj način osigurala nova radna mjesta, a koja bi, vjerujemo, dovelo do daljnjeg prosperiteta Ozaljskog kraja, poručuju iz Županijskog HSP-a.