Prvi Karlovački

Županijski HSP o izjavama Biserke Vranić, kamenolomu u Lasinji, cijepljenju protiv covida

Autor: Miloš Milovanović

02.12.2021

Politika

Najoštrije osuđujemo izjave  Biserke Vranić, jedne od čelnica Socijal-demokratske partije (SDP-a) Karlovačke županije, date tjedniku Srpskog narodnog vijeća „Novosti“, u kojim se na najgrublji način obrušila na novopodignuti spomenik žrtvama II svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata sa Vivodinskog područja, kažu HSP-u Karlovačke županije. U priopćenju navode:

HSP Karlovačke županije podsjeća da date izjave, ali i ranija pisanja „Novosti“, nisu u skladu sa hrvatskom državnom politikom nacionalnog pomirenja i ne pridonose demokratskim standardima hrvatskog društva. HSP i ovom prigodom ističe, kako svaki hrvatski građanin, koji se borio za Hrvatsku, te dao doprinos hrvatskoj slobodi, zaslužuje odgovarajući spomen, pa tako i žrtve Vivodinskog kraja.

HSP Karlovačke županije podržava žitelje općine Lasinje, u njihovoj opravdanoj borbi protiv otvaranja kamenoloma, u njihovom mjestu, te opetovano ističe i ukazuje kako se putem devastacije šumskog potencijala i rudnog bogatstva (kamena), na najbezočniji način pljačka državna imovina, te inzistira da državne institucije, na cjelokupnom području Karlovačke županije, kao i na području Lasinje, ispitaju zakonitosti postupanja, te tako spriječe otimačinu i pljačku, a počinitelje kazne sukladno Zakonu.

HSP ističe kako hrvatske građane koji se iz raznoraznih osobnih razloga i motiva ne žele cijepiti protiv COVID –a, ne treba osuđivati i kažnjavati, budući da svaka odluka u životu i svaki odabir, uvjek sam po sebi, za sobom vuče neku posljedicu. HSP drži za najbitnije da je svaki građanin u potpunosti svjestan svojih postupanja kako bi se na posljedice znao i mogao prilagoditi, stoji u priopćenju županijskog HSP-a kojeg potpisuje predsjednik Željko Belanek.