Zasjeda Županijska skupština

Županija planira urediti vanjske sportske terene u Cetingradu, Draganiću, Vrhovcu…

VIŠE IZ RUBRIKE

Sportska infrastruktura

Spremno je 20 idejnih rješenja

Današnja sjednicu Županijske skupštine predsjednik Vlado Jelkovac započeo je čestitkom svima koji su sudjelovali na parlamentarnim izborima, a posebice onima koji su osvojili saborske mandate, od kojih je na sjednici bila prisutna samo županica Martina Furdek Hajdin.

Za aktualni sat bilo je prijavljeno šest vijećnika, a prva je bila Hrvojka Božić (HDZ) koju je zanimalo što Županija čini i ulaže li u sportsku infrastrukturu u manjim sredinama.

Kako se moglo čuti iz odgovora zamjenice županice Vesne Hajsan Dolinar dio sportske infrastrukture u manjim mjestima riješit će se kroz projekt cjelodnevne škole.

-Nakon što smo zajedno s gradom Ozljem završili uređenje igrališta u Vivodini u okviru Područne škole OŠ Slava Raškaj Ozalj, Karlovačka županije je na Ministarstvo turizma i sporta prijavila potpuno uređenje igrališta u Cetingradu. Iz tog poziva dobili smo 250 tisuća eura od ukupnih 410 tisuća eura i sada je priprema za raspisivanje natječaja. Od Ministarstva regionalnog razvoja dobili smo 70 tisuća eura za uređenje igrališta u Vrhovcu, ostale potrebne sportske infrastrukture riješit će se u okviru cjelodnevnih škola, rekla je Hajsan Dolinar i napomenula  da Karlovačka županija ima gotovih 20 idejnih rješenja kako za matične tako i za područne škole s naglaskom na sportske terene.