Diljem županije bit će podijeljena 462 paketa vrijednosti 173 kune

Županija daruje socijalno ugrožene pred Božić i Novu godinu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Karlovačka županija i ove je godine osigurala podjelu paketa s osnovnim životnim namirnicama za socijalno ugrožene obitelji i samačka domaćinstva te im na taj način pružila pomoć pred božićno novogodišnje blagdane. Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin i županijski pročelnik za zdravstvo Predrag Korać jutros su tako posjetili Centar za beskućnike, a tijekom dana posjetit će i darovati i obitelj Stjepana Cerovca u Pišćetkima, u općini Netretić.

  -Vjerujem da ćete biti ponosni na naše korisnike jer se njih 34 prekvalificiralo i osposobilo za poslove konobara, pekara i pomoćnog kuhara za pečenje pica. Osam ih je zaposleno i bili smo zaista aktivni tijekom cijele ove godine, izjavio je predsjednik Udruge Milosrđe koja vodi Centar za beskućnike Petar Banić.

  -To su pokloni koje Karlovačka županija osigurava svim korisnicima zajamčene minimalne naknade. Ove godine ukupno su 462 takova paketa u vrijednosti od 173 kune, za što je Županija u svom proračunu osigurala 85 tisuća kuna. Zahvaljujem se djelatnicima Centra za socijalnu skrb koji su nam pripremili bazu podataka i popis svih korisnika koji imaju pravo na ovu pomoć. Zahvala i djelatnicima Crvenog križa koje koristimo za distribuciju paketa što je volonterski i zahtjevan posao, rekao je županijski pročelnik za zdravstvo Predrag Korać.

  Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin je zahvaljujući udruzi, Centru za socijalnu skrb i Crvenom križu istaknula.

  -Svim korisnicima koji su smješteni u Centru želim da rade na rehabilitaciji i pronalaženju novog smisla, motiva i optimizma za daljnji život. U tom duhu svima vama želim da pronađete tu iskru, da sve ima smisla i da  boravak ovdje bude doista privremen te da nađete novu nadu; pogotovo neka dođe s Božićem i Novom godinom.

  Uz zahvalu na poklonima,  korisnik Centra Mateo Sadlek svima je uputio božićno novogodišnju čestitku.

  Inače,  trenutno je u Centru za beskućnike smješteno 28 osoba, a prosjek zadržavanja je od 17 do 20 mjeseci.