Prvi Karlovački

Županija daruje socijalno ugrožene pred Božić i Novu godinu

Autor: Miloš Milovanović

19.12.2018

Županija

Diljem županije bit će podijeljena 462 paketa vrijednosti 173 kune

Karlovačka županija i ove je godine osigurala podjelu paketa s osnovnim životnim namirnicama za socijalno ugrožene obitelji i samačka domaćinstva te im na taj način pružila pomoć pred božićno novogodišnje blagdane. Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin i županijski pročelnik za zdravstvo Predrag Korać jutros su tako posjetili Centar za beskućnike, a tijekom dana posjetit će i darovati i obitelj Stjepana Cerovca u Pišćetkima, u općini Netretić.

Vjerujem da ćete biti ponosni na naše korisnike jer se njih 34 prekvalificiralo i osposobilo za poslove konobara, pekara i pomoćnog kuhara za pečenje pica. Osam ih je zaposleno i bili smo zaista aktivni tijekom cijele ove godine, izjavio je predsjednik Udruge Milosrđe koja vodi Centar za beskućnike Petar Banić.

To su pokloni koje Karlovačka županija osigurava svim korisnicima zajamčene minimalne naknade. Ove godine ukupno su 462 takova paketa u vrijednosti od 173 kune, za što je Županija u svom proračunu osigurala 85 tisuća kuna. Zahvaljujem se djelatnicima Centra za socijalnu skrb koji su nam pripremili bazu podataka i popis svih korisnika koji imaju pravo na ovu pomoć. Zahvala i djelatnicima Crvenog križa koje koristimo za distribuciju paketa što je volonterski i zahtjevan posao, rekao je županijski pročelnik za zdravstvo Predrag Korać.

Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin je zahvaljujući udruzi, Centru za socijalnu skrb i Crvenom križu istaknula.

-Svim korisnicima koji su smješteni u Centru želim da rade na rehabilitaciji i pronalaženju novog smisla, motiva i optimizma za daljnji život. U tom duhu svima vama želim da pronađete tu iskru, da sve ima smisla i da  boravak ovdje bude doista privremen te da nađete novu nadu; pogotovo neka dođe s Božićem i Novom godinom.

Uz zahvalu na poklonima,  korisnik Centra Mateo Sadlek svima je uputio božićno novogodišnju čestitku.

Inače,  trenutno je u Centru za beskućnike smješteno 28 osoba, a prosjek zadržavanja je od 17 do 20 mjeseci.