Prvi Karlovački

Županica u Cetingradu održala sastanak na temu realizacije Regionalnog distributivnog centra Cetingrad

Autor: Marta Marinović

24.06.2021

Županija

Županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, sa suradnicima – zamjenikom ravnatelja Javne ustanove regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslavom Kraljem, ravnateljem Zavoda za prostorno uređenje Karlovačke županije Mariom Kečkešom i privremenom pročelnicom UO za gospodarstvo Karlovačke županije Anom Valić, održala je danas, 24. lipnja, radni sastanak u Općini Cetingrad. U ime Općine, sastanku su prisustvovali načelnica Marina Kalić i zamjenik načelnice Osman Mušić.

Glavna tema sastanka bio je dogovor daljnjih koraka u cilju realizacije projekta Regionalnog distributivnog centra za voće, povrće i industrijsko bilje u Cetingradu, za koji je Karlovačka županija financirala izradu projektne dokumentacije, odnosno idejnog rješenja, a sve s ciljem stvaranja uvjeta za razvoj ratarstva, voćarstva i gospodarskih aktivnosti vezanih uz preradu istih, kako na području same općine, tako i ostalih gravitirajućih općina tog dijela Karlovačke županije.

Pored toga, Općina Cetingrad upoznala je županicu sa svojim projektima i njihovom problematikom te je dogovoren način suradnje i pomoći Karlovačke županije u rješavanju istih.