Prvi Karlovački

Županica obišla pogone tvrtke Krilo na Ilovcu

Autor: Miloš Milovanović

14.09.2021

Županija

Tvrtka planira od siječnja iduće godine proširenje poslovanja i zapošljavanje 15 novih radnika

Županica Martina Furdek Hajdin sa suradnicima danas je obišla tvrtku Krilo koja posluje na Ilovcu. Osim proizvodnje paragliding opreme i krila, tvrtka pruža profesionalni servis i održavanje opreme pomoću uređaja za mjerenje paranja tkanine. Na taj način se provjerava otpornost tkanine na paranje, provjeravaju se konopci kako ne bi imali oštećenja te se mjeri točnost duljina svih konopaca. Tvrtka proizvodi 40 različitih proizvoda, a prednjači proizvodnja jedara za jedrilice. Županicu i njene suradnike kroz pogone je  proveo  te je upoznao s proizvodnim procesom direktor i vlasnik tvrtke Okan Tezcan.

Ono čime smo izuzetno zadovoljni je to da je u tvrtki stalno zaposleno 52 zaposlenika. Pogotovo je bitno to što se radi o teže zapošljivoj skupini žena koje ponekad vrlo teško pronalaze zaposlenje u krojačkom sektoru. No, ovdje se radi o jednoj visoko profitabilnoj djelatnosti koja je 99 posto izvozna sa proizvodima koji su vezani uz paragliding, jedrenje itd. No, vidjeli smo i određena dostignuća koja su vezana i za proizvodnju električne energije, pogotovu u resoru obnovljivih izvora energije što je danas izuzetno važno i vrijedno, kazala je nakon obilaska županica i dodala.

Tvrtka ima planove za proširenje te očekuje i potporu javnog sektora. Zaposlenici su ovdje zadovoljni kvalitetom i uvjetima rada. Želimo da na takav način nastave i dalje raditi u gradu Karlovcu i u našoj županiji, zaključila je.

Direktor i vlasnik  tvrtke Okan Tezcan je izjavio da u Karlovcu radi već 8 godina te da uz postojeća 52 zaposlenika planira zaposliti još 15. Plan mu je od siječnja iduće godine povećati proizvodnju za 20 posto. Istaknuo je kako se radi o vrlo zahtjevnom i preciznom poslu tako da i svi zaposlenici moraju biti vrlo stručni. Unatoč velikoj konkurenciji s kineskog tržišta, tvrtka se posljednjih godina dosta razvila.

Uz županicu,  u obilasku su bili i županijska pročelnica  za gospodarstvo Ana Valić te zamjenik ravnatelja JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslav Kralj.

Foto: Miroslav Stojaković