Prvi Karlovački

Županica Martina Furdek Hajdin potpisala osam ugovora o sufinanciranju programa pružanja usluga pomoći u kući

Autor: Branko Obradović

23.02.2021

Županija

Ukupni su trogodišnji ugovori vrijedni sve zajedno u tri godine 1.050.000 kuna, a ova godina je na razini 350.000 godina

Potpisivanje i svečana podjela Ugovora o sufinanciranju programa pružanja usluga pomoći u kući održano je danas u Uredu župana Karlovačke županije. Karlovačka županija financirat će s ukupno 350 tisuća kuna provođenje ovog programa i to za Društvo Crvenog križa Vojnić 25 tisuća kuna, Crveni križ Duga Resa 61 tisuća kuna, Crveni križ Ozalj 41 tisuća kuna, Crveni križ Slunj 69 tisuća kuna, Crveni križ Karlovac 42 tisuće kuna, Crveni križ Ogulin 72 tisuće kuna, Dom za starije i nemoćne Sveti Antun 20 tisuća kuna i Općina Krnjak 20 tisuća kuna. Program će se provoditi tijekom tri godine, od 2021. do 2023. godine, a odobrena sredstva odnose se na prvu godinu provođenja. Ugovore je s provoditeljima ovog programa potpisala županica Martina Furdek Hajdin.

-Radi se o redovitom financiranju Karlovačke županije, koja pomaže pri pomoći u kući. Ukupni su trogodišnji ugovori vrijedni sve zajedno u tri godine 1.050.000 kuna, a ova godina je na razini 350.000 godina. Sve zajedno imamo osam potpisnika, to su gradska društva Crvenog križa, općinsko u Vojniću, Općina Krnjak i Dom za starije i nemoćne osobe “Sveti Antun”. Svi dobro poznajemo njihov rad, to je pomoć u kući, palijativna skrb, pomoć onima koji su u potrebi prema rješenju Centra za socijalnu skrb, ali i za nabavu ortopedskih pomagala i druge opreme. Ovo je redoviti rad Crvenog križa, ali ja bi iskoristila ovu priliku i zahvalila svim djelatnicima i volonterima Crvenog križa, koji su tjednima pomagali na područjima pogođenim potresima, kazala je Martina Furdek Hajdin.

U ime korisnika sredstava zahvalila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Slunj Mirjana Puškarić.

-Mene je dopala čast da se zahvalim u ime svih korisnika ovih ugovora, naime radi se o osam ugovora za licencirane pružatelje diljem naše županije, 350 tisuća kuna po jednoj godini. To je vrlo važan projekt za sve nas, obzirom da brine o starijoj populaciji nemoćnih na području cijele naše županije. Radi se oko 80 do 90 korisnika, koji se godišnje u sklopu ovih ugovora mogu realizirati. Možda je važno za reći da je podloga ovom projektu i postotak od 21 posto starijih osoba, koje uma naša županija te je ovo vrlo važna izvaninstitucionalna usluga za starije osobe, rekla je Mirjana Puškarić.