Vaša uloga u ovoj pandemiji ne smije se nikada zaboraviti, poručila županica

Županica Martina Furdek Hajdin posjetila OB Karlovac

VIŠE IZ RUBRIKE

  Županica  Martina Furdek-Hajdin  posjetila je OB Karlovac. U pratnji ravnatelja Nikše Antice  obišla je tzv. prvu liniju obrane od COVID- a - OHBP, trijažni punkt i donju bolnicu te svim zaposlenicima pružila podršku.

  Od početka pojave pandemije koronavirusa, brzom i pravovremenom organizacijom u Općoj bolnici Karlovac je formiran COVID odjel, kako bi se zaštitila bolnica, odnosno omogućilo normalno funkcioniranje i pružala potrebna skrb onim pacijentima koji nisu COVID pozitivni.

  Svakodnevnu brigu za pacijente na COVID odjelu vode  brojne medicinske sestre i tehničari, liječnici, ali i nezdravstveno osoblje.

  Djelatnici bolnice županici su iskreno prepričali s kojim se svakodnevnim stresnim situacijama susreću. Istaknuvši da su ovo izrazito stresna vremena za sve zdravstvene radnike s obzirom da je briga o COVID pozitivnim pacijentima jedan od najzahtjevnijih zadataka s kojim su se susreli. Ulaska u dio s oboljelima nema bez zaštitnih odijela, rukavica, vizira, zaštitnih naočala, a unatoč teškim uvjetima rada ističu kako su se već i naviknuli na ovu novu situaciju.

  Uz dobre želje za Božić te da barem dio vremena uspiju provesti sa svojim obiteljima županica Martina Furdek-Hajdin im je poručila:

  -Vaša uloga u ovoj pandemiji ne smije se nikada zaboraviti. Dok dio nas još nije bio svjestan što se događa i s kakvom se prijetnjom borimo, Vi ste bili ti koji ste preuzeli sav teret na sebe spašavajući one koji su oboljeli od ove teške bolesti. Želim Vam prije svega da sačuvate i svoje zdravlje jer samo Vi znate koliko je teško svaki dan se suočavati sa gubitkom pacijenata, njihovim teškim pričama, a nerijetko ste Vi jedini koji im pružate toplu riječ podrške. Hvala Vam na toj snazi koju imate u sebi. Još jednom svima Vama želim puno manje stresnih situacija, zdravlja i mira u nadolazećoj 2021.godini, poručila je županica.