Preliminarne procjene govore o cca 12,5 milijuna eura štete

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin proglasila prirodnu nepogodu

VIŠE IZ RUBRIKE

sad je i službeno!

Rok od 15 dana za zaprimanje pojedinačnih prijava šteta

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin proglasila je prirodnu nepogodu, poplavu, za područje gradova Karlovca i Ogulina, te općina Josipdol i Tounj, stoji u priopćenju iz Županije.

Ti su gradovi i općine, naime, pretrpjeli veliku štetu u poplavama sredinom svibnja, a preliminarne procjene govore o gotovo 12 i pol milijuna eura štete na obiteljskim kućama i javnim objektima, poljoprivrednim površinama i prometnicama. Najveće štete pretrpio je grad Karlovac, prve procjene govore o 10 i pol milijuna eura. Grad Ogulin preliminarno je štete na svom području procijenio na milijun i pol eura, općina Tounj na 350 tisuća eura, a općina Josipdol na 100 tisuća eura.

Gradska i općinska Povjerenstva za procjenu šteta sada imaju rok od 15 dana za zaprimanje pojedinačnih prijava šteta, a u roku od 50 dana moraju dostaviti konačnu procjenu šteta od poplave. Županijsko povjerenstvo za procjenu štete u roku od dva mjeseca mora državnom povjerenstvu, putem Registra šteta, dostaviti konačno izvješće, stoji u priopćenju.