Sa sjednice Stožera civilne zaštite Karlovačke županije

Županica idući tjedan odlučuje o proglašenju prirodne nepogode

VIŠE IZ RUBRIKE

Odluka idući tjedan

Ukupno je bilo poplavljeno 640 gospodarskih objekata, 8 objekata javne namjene te pet i pol tisuća hektara poljoprivrednih površina.

Nakon nedavnih poplava, podnošenje zahtjeva za proglašenjem prirodne nepogodne najavili su gradovi Karlovac i Ogulin te općina Josipdol, a županica će o njihovim zahtjevima odlučiti idući tjedan – rečeno je na sjednici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije održanoj danas u Uredu županice.

Inače, u nedavnim poplavama na području Karlovačke županije oštećeno je 312 obiteljskih kuća. Najviše poplavljenih kuća, njih 235, je na području grada Karlovca, a štete na obiteljskim kućama bilježe se i u gradovima Ogulinu i Dugoj Resi te općinama Josipdol, Plaški, Tounj, Rakovica i Barilović.

Ukupno je bilo poplavljeno 640 gospodarskih objekata, 8 objekata javne namjene te pet i pol tisuća hektara poljoprivrednih površina.

Trenutačno je na području županije na raspolaganju 94 isušivača, od toga 75 na području grada Karlovca. Grad Karlovac ide u nabavku još 20 isušivača, a pri tom će županija osigurati polovicu potrebnog novca. Stoga će se ti isušivači koristiti i za druga područja na kojima su potrebni.

Također, na županijskom stožeru bilo je riječi i o drugim mjerama koje su potrebne za sanaciju posljedica poplave. Tako bi svi gradovi i općine, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Karlovačke županije, trebali započeti s deratizacijom i pojačanim zaprašivanjem protiv komaraca na područjima koja su bila zahvaćena poplavama.