Prvi Karlovački

Županica Furdek Hajdin u radnom posjetu Općini Generalski Stol

Autor: Renata Benković

12.02.2021

Politika

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, sa suradnicima, boravila je danas u radnom posjetu Općini Generalski Stol.

Ondje se upoznala s projektima koji se rade na području Generalskog Stola. U pratnji načelnika Općine Alena Halara obišla je gradilište Društvenog doma, a direktor tvrtke Komunalno Duga Resa Ivan Klokočki i tehnički rukovoditelj Željko Kučinić predstavili su dinamiku radova na projektu vodovda Bukovlje.

Projekt Društvenog doma, u čijem će prostoru svoje mjesto pronaći i pripadnici DVD-a, napreduje prema planovima te bi po riječima načelnika trebao biti završen do kraja ove godine.

Vodovod Bukovlje ukupne je dužine 9400 metara te je u najvećem dijelu posao završen. Potrebno je još završiti manju dionicu od oko 150 metara. Radove izvodi tvrtka Georad, a trebali bi završiti do lipnja ove godine.

Županica je u pratnji načelnika Halara također obišla i područje na kojem se pojavila rupa u tlu, slična onima nastalima poslije potresa na Banovini, a koje je Općina ogradila i osigurala od pristupa osoba.

Prema riječima načelnika i prije su se događale takvi fenomeni, obzirom da je ovo područje na kraškom terenu bogato spiljama i speleološkim objektima.