Prvi Karlovački

Župan Jelić se ispričao oporbenim vijećnicima

10.07.2019

Županija

Nešto prije podneva na sjednicu Županijske skupštine stigao je i župan Damir Jelić koji se ispričao svim oporbenim vijećnicima i iznio razloge zašto nije bio na početku sjednice.

Ovo je dopis od 23. svibnja 2019. upućen predsjedniku Hrvatskog sabora Goranu Jandrokoviću,  vezano za Stari grad Cetin. 1527. godina se čini jako dalekom, a zapravo je ona sutra koliko ima posla na Starom gradu Cetinu. U ovom dopisu smo pokušali objasniti značaj Cetina, Slovinjsku deklaraciju i projekt „Dodir civilizacija“. Dva termina susreta su već propala i kada smo dobili današnji termin u 9 sati nisam dvojio da bih ipak trebao biti na tom terminu gdje smo s predstojnikom gospodinom Glunčićem, do 10 sati uspjeli raspetljati sve mogućnosti za pojačan rad na tom projektu. Dakle, to je bio moj razlog izostanka, izjavio je župan Damir Jelić i dodao.

Ispričavam se svim oporbenim vijećnicima, dakle nije pitanje ne poštovanja prema instituciji Županijske skupštine,  nego naprosto neki put dođete u konflikt hijerarhija. Procjena je bila zbog našeg projekta i  predsjednika Sabora,  da ipak trebam tamo biti. Ujedno se zahvaljujem svim vijećnicima, skupštinarima koji su ostali, pa jednako tako i oporbenima. Ne može čovjek na dva mjesta biti u isto vrijeme. Moja procjena je bila da je ovo izuzetno značajno i nakon već dva odgođena sastanka, treći put ne bi bilo primjereno, poručio je župan Jelić. (m.m.)