Prvi Karlovački

Župan Jelić priredio prijem za 35 učenika i njihovih mentora najuspješnijih na državnim natjecanjima

09.09.2019

Županija

Najuspješnijima  su uz priznanja uručene  i prigodne novčane nagrade

Povodom početka nove školske godine župan Damir Jelić sa suradnicima priredio je danas svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su u prošloj školskoj godini osvojili prvo, drugo i treće mjesto na državnim natjecanjima. Pored učenika na prijemu su bili i njihovi mentori te ravnatelji škola iz kojih su došli nagrađeni učenici.

Ove godine imamo čak 35 nagrađenih učenika iz 11 škola u Karlovačkoj županiji uz njihovih 29 mentora. Imamo 13 učenika i 10 mentora iz pet osnovnih škola pojedinačne državne prvake,  a 22 učenika i 19 mentora iz šest srednjih škola kao državne prvake. Tu su i ekipe sa 13 učenika i njihovih mentora, što je zavidan rezultat koji svake godine raste u Karlovačkoj županiji, rekla je županijska pročelnica za školstvo Marija Medić.

Najuspješnijima  su uz priznanja uručene  i prigodne novčane nagrade. Za individualno natjecanje učenici su za prvo mjesto dobili tisuću kuna, drugo 800 i za treće 600 kuna, a njihovi mentori po 600, 500 i 400 kuna. Oni koji su pak sudjelovali u  ekipnim natjecanjima dobili su za prvo mjesto 600, za drugo 400 i za treće mjesto 300 kuna, dok je njihovim mentorima pripalo po 400, 300 i 200 kuna. Evo što je učenicima i njihovim mentorima poručio župan Damir Jelić.

U mentorskom radu to je jedna strpljivost plodova koji ne mogu odmah roditi čim se nešto posije i na toj strpljivosti se zahvaljujem svim mentorima. Vama koji ste nagrađeni samo jedna poruka da kroz tu nagradu koja jest vaša, prepoznajete je u dijeljenju te nagrade s onima koji su blizu vas. Definicija sreće i uspješnosti i nije da se nešto zadrži za sebe, nego da upravo bude smisleno za sve druge.

Župan je uputio i jedan poziv.

Naša županijska strategija lagano je u implementaciji i pozvani ste svi da izravno komunicirate sa mnom mailom: zupan@kazup.hr sa svim svojim idejama koje imate.

Saborska zastupnica Marija Jelkovac je, pak uručila nagradu učenicima šestog, sedmog i osmog razreda Osnovne škole Draganić koji su bili treći u državi u poznavanju Hrvatskog sabora. Na prigodnoj svečanosti održanoj u gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ bio je i karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

U ime nagrađenih zahvalila se učenica Mihaela Šimunić.

(m.m.)