Jelić: Ponosni smo na našu Hitnu

Župan Jelić posjetio Zavod za hitnu medicinu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Župan Damir Jelić i njegova zamjenica Vesna Hajsan Dolinar danas su posjetili Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. Povod posjetu bilo je vrijedno priznanje Udruge hrvatskih pacijenata najmedicinskom tehničaru, zaposleniku ove ustanove,  Perici Vuceliću.

  -Ponosni smo na našu Hitnu, ovo je prava ekipa i na kraju krajeva, njihov posao je takav kada imate ljudski život u svojim rukama; to se zapravo ne može riječima iskazati. Pa evo, razmišljajući o ovome na šaljiv način, ali istinito bez jake ekipe nema ni najboljih, a to je sada Perica. Ako je Nikša ponosan, on ispada kao da je Dalić u ovoj priči; Perica je ovdje Modrić; onda Vam ja igram valjda ulogu Davora Šukera. Znači stvarno smo najbolji, ali ne morate se brinuti, ovdje je skromna ekipa časnih ljudi kojima ovo sve, zapravo, u životu i ne treba. Postoji ona unutarnja motivacija s početka naše priče, a to je ljudski život u njihovim rukama; s ovom našom Hitnom stvarno se možemo podičiti, izjavio je  župan Jelić.

  Ravnatelj Zavoda  Nikša Antica posjet je  iskoristio kako bi upoznao  župana s trenutnim aktualnostima u radu ove ustanove te predstojećim zadacima. Najprije se zahvalio županiji koja je iz decentraliziranih sredstava  osigurala kupnju  radno zaštitne odjeće i obuće  za zaposlenike Zavoda. Istaknuo je da je međunarodna akreditacijska kuća Accreditation Canada krenula s  jednogodišnjim procesom akreditacije, odnosno certificiranja po međunarodnim zdravstvenim standardima, posebno za hitnu medicinu.

  -Pri kraju je izrada projektne dokumentacije za naš Regionalni edukacijski centar za hitnu. Također smo pri kraju izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrade u kojoj je sjedište Hitne medicinske pomoći te i time u sklopu svih drugih ustanova Karlovačke županije želimo dati svoj doprinos, rekao je ravnatelj.

  Zaključno je izrazio  zadovoljstvo odličnom suradnjom s Općinom Vojnić i Gradom Ozljem gdje su pokrenuli proces izgradnje novih ispostava kako bi oslobodili prostore domova zdravlja za njihove potrebe. (m.m.)

  Foto: i.č.