Prvi Karlovački

Župa sv. Martina u Hrnetiću slavi 685 godina postojanja

15.09.2019

Karlovac

Župa sv. Martina u Hrnetiću ovog vikenda obilježava  685 godina postojanja. Obilježavanje je počelo u petak orguljaškim koncertom maestra Edmunda Borića – Andlera u Pastoralnom centru Hrvatskih mučenika u Hrnetiću. Nastavljeno je jučer hodočašćem  vjernika hrvatskim mučenicima na Udbini, a danas se održava svečano misno slavlje. Ova obljetnica dio je projekta „Bogu na slavu – Domovini na čast“ kojeg je gradska četvrt Drežnik – Hrnetić prijavila na ovogodišnji natječaj KAkvart za što su dobili 50 tisuća kuna.

-Ovo je projekt financiran iz KAkvarta; obilježavamo 110 godina DVD-a Hrnetić – Novaki, 160 godina škole u Hrnetiću i 685 godina Župe sv. Martina. To su lijepe, velike, okrugle obljetnice; puno znače jer većina ljudi koji ovdje žive vezana uz DVD, svi su ovdje išli u područnu školu, u okruženju je i crkva i zapravo se radi o velikim obljetnicama, izjavila je predsjednica Vijeća ove gradske četvrti Sanja Mastelić Ivić.

Svečanom misnom slavlju prisustvovao je uz brojne vjernike i karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

-Ovdje se pokazalo baš ono što smo htjeli sa KAkvartom i suradnji, nazovimo to tako, institucija. Ovdje je to gradska četvrt ,župa, škola i DVD tako da su se zaista udružili i napravili jednu manifestaciju kojom obilježavaju više značajnih datuma iz povijesti Drežnika i Hrnetića. I ovo je na neki način potvrda koliko  je KAkvart kvalitetan projekt koji ljude usmjerava jedne na druge i na suradnju.

Glavni partner Gradu Karlovcu u projektu KAkvart je kompanija Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko. (m.m.)

Foto: i.č.