GK Zorin dom

Zorin dom sutra slavi 131. rođendan uz svečanu plesnu predstavu Mađarskog nacionalnog plesnog ansambla

VIŠE IZ RUBRIKE

Sretan rođendan!

Predstava "Jeka Karpata" predstavlja najljepše plesove mađarskog govornog područja, a bit će izvedena u ponedjeljak i utorak

Gradsko kazalište Zorin dom sutra slavi svoj 131. rođendan. Tim povodom u goste Karlovcu i karlovačkom kazalištu dolazi Mađarski nacionalni plesni ansambl koji će izvesti živopisnu folklornu predstavu "Jeka Karpata". Predstava će biti izvedena u dva termina - na sam Dan Zorin doma sutra te dan kasnije, u utorak 28. studenog.

Predstava "Jeka Karpata" predstavlja najljepše plesove mađarskog govornog područja. Poseban naglasak stavljen je na originalnu i stilsku izvedbu. Legendarni csárdás, transilvanski i mađarski romski plesovi, stakleni kolutovi i naravno jedan od najvirtuoznijih svjetskih muških plesova 'legényes' - uključeni su u koreografiju tijekom koje gledatelji, makar samo duhom, ali od Rábaköza do Székelyföld, od Sárköza do sela Matyó ili Dél Alföld mogu putovati zajedno s plesačima.

Oba dana nastup je na rasporedu u 19 sati, a ulaznice su besplatne, no treba ih na vrijeme rezervirati..

Plesači Mađarskog nacionalnog plesnog ansambla održat će u utorak u 16 sati i radionicu najpopularnijih mađarskih narodnih plesova u svrhu povezivanja hrvatske i mađarske zajednice. Program traje do dva sata. I ovaj je program potpuno besplatan.

Zainteresirani se trebaju prijaviti na e-mail adresu: zeljka@zorin-dom.hr.