Prvi Karlovački

Zorin dom se priključio humanitarnom kazališnom projektu HAPPYCENTAR

Autor: Renata Benković

23.02.2021

Karlovac

Nakon predstave glumci će održati i radionicu izrade lutaka od recikliranih materijala

Gradsko kazalište “Zorin dom” priključilo se projektu HAPPYCENTAR te će za djecu Gline i Jabukovca u prostorima dviju škola, sutra odigrati edukativnu interaktivnu predstavu “Korak po korak do čiste planete”.

Nakon predstave glumci će održati i radionicu izrade lutaka od recikliranih materijala.

Epicentar kulture, smijeha i igre – „HAPPYCENTAR“ kazališni je projekt nastao iz potrebe da se djeci i odraslima sa potresom pogođenih područja Gline, Siska i Petrinje  omogući  gledanje dječjih i predstava za odrasle, a s ciljem da im se na taj način pokuša vratiti osmijeh na lice i unese malo vedrine u njihove živote.

Projekt su pokrenuli glumci kazališta Tvornica lutaka Marijo Kovač i Petra Radin u suradnji sa Antom Ševom, studentom produkcije i glumcem Markom Hergešićem.

U 45 dana od početka akcije, na Baniji je gostovalo 44 programa. Igralo se u gerilskim uvjetima gostovanja, najčešće bez tehnike, improvizirano po vojarnama, sportskim dvoranama, tvorničkim halama, školama, vrtićima, kafićima, garažama, sobici za biljar, na kućnoj terasi, šatoru i drugdje gdje je to bilo potrebno.

Potaknuti pozitivnim reakcijama HAPPYCENTAR bi trebao na Baniji funkcionirati onoliko dugo koliko za njim postoji potreba i dok se tamo ne uspostavi stalna mreža kulturnih centara ili srodnih prostora unutar kojih se djeca mogu igrati, zabavljati i educirati.

Projekt je volonterskog tipa i svi umjetnici gostuju o vlastitom trošku, izvijestili su iz Zorin doma.