Dječji zbor „Zorica“ na 27. HDF-u

Zorice predstavljale Karlovac ovaj vikend na Hrvatskom dječjem festivalu u Lisinskom

VIŠE IZ RUBRIKE

Pjesma iz radionice Vesne Žagar

Zorice su nastupile s pjesmom ''Jedan mali plavi'' kao sedamnaeste u konkurenciji od 24 dječja zbora iz cijele Hrvatske.

Hrvatski dječji festival je veliko glazbeno događanje popularnih dječjih zborova cijele Hrvatske i šire. Festival objedinjuje dječje stvaralaštvo u tri kategorije - glazbenoj, likovnoj i literarnoj, s naglaskom na veliki glazbeni događaj, koncert popularnog glazbenog stvaralaštva za djecu koji okuplja dječje zborove s preko 500 sudionika koji su se jučer u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski predstavili publici uz bogat zabavni program.

Zorice su nastupile sedamnaeste u konkurenciji od 24 dječja zbora iz cijele Hrvatske, i to s pjesmom ''Jedan mali plavi'', za koju je glazbu i stihove napisala Vesna Žagar Radovanović.

Dječji zbor „Zorica“ osnovan je 2005. godine u cilju popularizacije vokalne glazbe pisane ili prilagođene za djecu, održavanja tradicije zborskog pjevanja, podizanja kvalitete amaterskog pjevanja uopće te kao pomladak PHPD „Zora“. Dječji zbor „Zorica“ djeluje u okviru ansambala Gradskog kazališta „Zorin dom“ koje je osiguralo kvalitetno i stručno vodstvo prof. Irene Božičević.

Mali pjevači uzrasta su od 3 do 14 godina starosti. Uz pjesmu i lagane plesne pokrete djeca uče osnove pjevačke tehnike, osnove koreografije i scenskog nastupa, korištenje studijske i glazbene tehnike općenito, kroz javne nastupe stječu samopouzdanje, kvalitetno iskustvo ,a druženjem jača se socijalizacija i stječu nova i trajna prijateljstva kako među pjevačima tako i među roditeljima. Na javnim nastupima djeca pjevaju uživo uz klavirsku pratnju voditeljice ili uz snimljenu glazbenu podlogu.

Njihov preslatki jučerašnji nastup pogledajte na ovoj poveznici.