Zimska likovna kolonija u Domu Vladimir Nazor

Zoran Vakula predstavio meteoslikovnice na ZILIK-u

VIŠE IZ RUBRIKE

Meteorologija

Serija od šest meteoslikovnica; Vjetropirasta, Oblačasta, Sunčasta, Pahuljasta, Kapljičasta i Munjasta na njima zanimljiv i poučan način govori djeci o meteorologiji

U Dječjem domu Vladimir Nazor i danas je nastavljen program zanimljivih radionica. U sklopu 50. ZILIK-a održana je radionica „Čarobna nit“ koju je vodila Nevena Živić. Za domaćine i njihove male goste slijedila je promocija meteoslikovnica „Vremenske priče“.

Radi se o poučnim slikovnicama o meteorologiji koje je napisao Zoran Vakula, a za ilustracije je zaslužan Nik Titanik.

-Izuzetna mi je čast što sam sudjelovao i to na 50. ZILIK-u i kad sam čuo da ovdje nemaju baš često dolaziti u goste ni meteorolozi, a ni pisci. Jedan od zadnjih, a čini mi se i jedini je bio Mladen Kušec, zato mi je još više drago, rekao je nakon predstavljanja Vakula.

Na današnjem predstavljanju nije mu se mogao pridružiti ilustrator slikovnica Nik Titanik, a razlog je bolest.

Serija od šest meteoslikovnica; Vjetropirasta, Oblačasta, Sunčasta, Pahuljasta, Kapljičasta i Munjasta na njima zanimljiv i poučan način govori djeci o meteorologiji. Što je još zanimljivijim učinio autor na predstavljanju.

Odgovarao je na pitanja malih sudionika, a jedno je bilo hoće li ove zime još padati snijeg. Zoran Vakula je odgovorio da u siječnju snijega više neće biti, ali hladnije vrijeme i snijeg još su mogući u veljači.