HUOJ pozvao saborske zastupnike da porade na kvaliteti komunikacije

Zlatko Dalić komunicira najbolje, saborski zastupnici najgore

VIŠE IZ RUBRIKE

  Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić proglašen je Komunikatorom 2018. godine, a nagrada mu je predana na svečanosti 12. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), na kojoj je ocijenjeno da je u Hrvatskoj lani najgora bila komunikacija saborskih zastupnika.

  Najboljom agencijom na 12. Grand PRixu HUOJ-a, održanom u srijedu navečer, proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, a Krešimir Macan primio je Grand PRix za doprinos struci.

  - Izbornik Zlatko Dalić komunicira iskreno i izravno. Svoju je momčad, ali i sve njezine navijače oduševio otvorenošću, odmjerenošću i odlučnošću. Izvrsno je komunicirao i u kriznim situacijama. Na putu do srebrnog odličja na Svjetskom nogometnom prvenstvu postao je izvrstan primjer zašto dobar lider treba biti i uspješan komunikator, rekla je predsjednica žirija 12. Grand PRixa Maja Gradišar Perotić.

  Nasuprot njihove izvrsne komunikacije su zastupnici Hrvatskog sabora. Njihova komunikacija je ocijenjena kao najgora u Hrvatskoj prošle godine.

  - U nedostatku kvalitetnijeg i prikladnijeg sadržaja, zastupnici svih političkih opcija posežu za neprimjerenom komunikacijom, ali i različitim performansima kojima je jedini cilj kratkoročno skretanje pozornosti na sebe i hvatanje djelića medijske pažnje, kazala je Maja Gradišar Perotić te pozvala saborske zastupnike da porade na kvaliteti svoje komunikacije.

  Izvor: N1

  Foto: Reuters